HomeHL-WorldΙσπανία: Υπάλληλοι αεροδρομίου έκλεβαν κοσμήματα και smartphones από τις βαλίτσες

Ισπανία: Υπάλληλοι αεροδρομίου έκλεβαν κοσμήματα και smartphones από τις βαλίτσες

Δύο εκατ. ευρώ η λεία, 14 υπάλληλοι συνελήφθησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπάλληλοι του αεροδρομίου της Τενερίφης κατηγορούνται ότι έκλεβαν από τις αποσκευές των επιβατών κοσμήματα και smartphones μεταξύ άλλων.

Η αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 14 υπάλληλοι του αεροδρομίου συνελήφθησαν. Οι αρχές υποψιάζονται πως οι κατηγορούμενοι έχουν πουλήσει σε καταστήματα και άλλα αντικείμενα που έκλεψαν.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έκλεψαν από τις βαλίτσες επιβατών ήταν 29 πολυτελή ρολόγια, 22 smartphones και 120 κοσμήματα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν.

Πέρα από τους 14 συλληφθέντες, στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι άλλοι 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Τενερίφης και 27 κοσμηματοπωλεία του νησιού.

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από διαδοχικές καταγγελίες που έκαναν επιβάτες του αεροδρομίου της Τενερίφης.

Οι υπάλληλοι έκλεβαν τα αντικείμενα την ώρα που οι βαλίτσες τοποθετούνταν στον χώρο των αποσκευών των αεροπλάνων. Οι κατηγορούμενοι έκρυβαν τα κλοπιμαία σε τσέπες που είχαν ράψει στο εσωτερικό των ρούχων τους ή μέσα σε ντουλάπια που είχαν στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο της Τενερίφης είναι το έβδομο της Ισπανίας από άποψη επιβατικής κίνησης. Πέρυσι ταξίδεψαν μέσω αυτού 10,8 εκατομμύρια επιβάτες.

lifo.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση