HomeHL-WorldΑδιανόητο: Αγόρι που εξαφανίστηκε το 2017 από την Ισπανία, εντοπίστηκε στη Γαλλία έξι χρόνια μετά

Αδιανόητο: Αγόρι που εξαφανίστηκε το 2017 από την Ισπανία, εντοπίστηκε στη Γαλλία έξι χρόνια μετά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα 17χρονο αγόρι από το Όλνταμ της Βρετανίας που εξαφανίστηκε στην Ισπανία το 2017 βρέθηκε στη Γαλλία, σύμφωνα με τις αρχές. Ο έφηβος, που ονομάζεται Άλεξ Μπάτι, βρέθηκε στην πόλη Revel, ανατολικά της Τουλούζης, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η εισαγγελία της Τουλούζης δήλωσε στο BBC ότι η οικογένεια επιβεβαίωσε ότι ο έφηβος ήταν ο Μπάτι. Πριν από έξι χρόνια, ο Άλεξ, 11 ετών τότε, βρισκόταν σε διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του όταν εξαφανίστηκαν στην Ισπανία. Η μητέρα και ο παππούς δεν έχουν εντοπιστεί αλλά παραμένουν καταζητούμενοι σε σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC ότι ο Άλεξ είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα από έναν ανήσυχο αυτοκινητιστή. Το αγόρι είπε ότι βρισκόταν στη Γαλλία εδώ και δύο χρόνια, είπε η αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι είχε ομοιότητα με την τελευταία γνωστή φωτογραφία του Άλεξ.

Ήταν καλά στην υγεία του και δεν είπε ότι είχε κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η γιαγιά του – και νόμιμη κηδεμόνας του – Σούσαν Καρουάνα δήλωσε στο BBC το 2018 ότι πίστευε ότι η μητέρα του αγοριού, Μέλανι Μπάτι και ο παππούς Ντέιβιντ Μπάτι τον είχαν πάρει για να ζήσει με μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο.

Είπε τότε ότι αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο. Ένας τοπικός δημοσιογράφος δήλωσε στο BBC ότι ένας διανομέας είχε εντοπίσει το αγόρι να περπατάει σε έναν δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, με ένα σακίδιο και ένα skateboard και, λυπημένος, το πήρε μαζί του.

«Είπε ότι ζούσε σε ένα είδος περιπλανώμενης κοινότητας. Δεν βρισκόταν κάτω από καμία επιβολή, αλλά είπε ότι βρήκε τη μητέρα του λίγο παράξενη και αποφάσισε ότι δεν ήθελε αυτό το είδος ζωής και ότι ήθελε να χαράξει το δικό του δρόμο – γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει», πρόσθεσε.

Η περιοχή στους πρόποδες των Πυρηναίων είναι γνωστή για την προσέλκυση ανθρώπων που αναζητούν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Το αγόρι φροντίζουν επί του παρόντος οι κοινωνικές υπηρεσίες.

 

ethnos.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση