HomeHL-9Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκε DNA στον σωλήνα της φωτοβολίδας

Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκε DNA στον σωλήνα της φωτοβολίδας

Ταυτοποιήθηκε άλλο ένα άτομο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη για τα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, ανάμεσα στα πειστήρια που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι ο εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη, αναλύθηκε και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφερε να βρει πάνω σε αυτό δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο που κρατούσε τον σωλήνα της ναυτικής φωτοβολίδας έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας και βρισκόταν ανάμεσα στους 424 συλληφθέντες το βράδυ των επεισοδίων.

Το άτομο αυτό δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, ενώ ενήμερες είναι οι δικαστικές αρχές.

Άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή ο 18χρονος

Νωρίτερα, σήμερα (14.12.2023), ο 18χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα, κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Λίγο πριν από την απολογία του, είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με το αίτημα να απορρίπτεται από τις δικαστικές αρχές.

Αρχικά στην προανακριτική, είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό και στη συνέχεια η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα, κι έπειτα είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 18χρονος άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή, υποστηρίζοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Παράλληλα, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα, που ήταν χρώματος πορτοκαλί.

newsit.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση