HomeHL-SportsΟΦΗ: Πέπε Μελ, ο ποδοσφαιρικός «πατέρας» των Πέδρι, Θεμπάγιος που γράφει βιβλία και θα τον αναλάβει

ΟΦΗ: Πέπε Μελ, ο ποδοσφαιρικός «πατέρας» των Πέδρι, Θεμπάγιος που γράφει βιβλία και θα τον αναλάβει

Ο Πέπε Μελ που θα πάρει τα «ηνία» του ΟΦΗ μετρά περίπου 200 ματς σε La Liga και Premier League, οι Πέδρι, Θεμπάγιος... πίνουν νερό στο όνομά του και έχει γράψει πέντε βιβλία, αθλητικού και μη περιεχομένου. Τι τον συνδέει με τους Αραούχο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μπιφουμά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το όνομα αυτού λοιπόν Πέπε Μελ και ο Ισπανός τεχνικός θα είναι ο διάδοχος του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ.

Με θητεία κυρίως στη χώρα του αλλά και στον «μαγικό κόσμο» της Premier League, ο 60χρονος κουβαλά ένα «βαρύ» βιογραφικό με σχεδόν 200 παιχνίδια σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και το οποίο δεν μπορεί να… λερωθεί από την τελευταία ολιγόμηνη παρουσία του πέρσι στη Μάλαγα της La Liga 2. Βλέπετε στο «La Rosaleda» ταλαιπωρούνται από οικονομικά προβλήματα και για αυτό άλλωστε συμμετέχουν πια στις μικρές κατηγορίας.

Από τους πλέον αγαπημένους των φίλων της Μπέτις την οποία «υπηρέτησε» ως παίκτης αλλά και σαν προπονητής, εκτός από τον στίβο της προπονητικής διακρίνεται και σε εκείνον της συγγραφής βιβλίων, με αθλητικό και μη περιεχόμενο.

Ενόψει της σημερινής (14/12) του άφιξης στο Ηράκλειο αξίζει να μάθουμε ορισμένα πράγματα για εκείνον, μέσω 10 facts που συλλέξαμε.

1) Γεννήθηκε το 1963 στη Μαδρίτη και ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Ηταν επιθετικός και στους «ροχιμπλάνκος» αγωνίστηκε ως το 1987, όταν και έφτασε μέχρι την Καστίγια (σ.σ. Ρεάλ Β’), ενώ με την πρώτη ομάδα των «μερένγκες» έπαιξε μόνο σε ένα φιλικό όπου μάλιστα πέρασε ως αλλαγή όταν και αντικατέστησε τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Μετέπειτα συνέχισε σε άλλους συλλόγους της χώρας του, κυρίως στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία, ενώ βρέθηκε στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα την Ανζέ.

Εκεί που πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ήταν η Μπέτις, ενώ με το club της Ανδαλουσίας «δέθηκε» και ως προπονητής, όπως θα δείτε παρακάτω.

Μάλιστα με τη φανέλα της αναδείχθηκε τη σεζόν 1989/90 πρώτος σκόρερ της La Liga 2, ενώ στην La Liga βρήκε, μεταξύ άλλων, δίχτυα για λογαριασμό της στα παιχνίδια με Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη.

2) Η πρώτη του επαφή με τους πάγκους έγινε το 1999 και την Ντεπορτίβο Κοσλάδα.

Κατά χρονική σειρά ακολούθησαν ΜερίδαΜούρθιαΤενερίφηΧετάφεΑλαβέςΠόλι Εχίδο, Ράγιο ΒαγιεκάνοΜπέτις, η αγγλική Γουέστ Μπρόμγουιτς, εκ νέου η Μπέτις, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η Λας Πάλμας και τελευταία χρονικά ήταν η Μάλαγα, από την οποία αποχώρησε στις αρχές του έτους.

3) Στο προσωπικό του παλμαρέ έχει, σε επίπεδο τίτλων, δύο πρωταθλήματα της La Liga 2 με την Μπέτις, που συνοδεύτηκαν φυσικά με ισάριθμες ανόδους στα «σαλόνια».

Στην καριέρα του μετρά 304 ματς στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του, επιπλέον 160 στη μεγάλη, 42 στην Segunda División B (σ.σ. τρίτη κατηγορία, εκείνος μάλιστα ανέβασε τη Ράγιο Βαγιεκάνο και έβαλε τις βάσεις για το ότι είναι τώρα) και 17 στην Premier League.

Επιπλέον κοουτσάρισε σε 49 αγώνες του Copa del Rey, σε επτά του Europa League και σε ένα μπαράζ προβιβασμού.

Συνολικά σε 580 παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις καταγράφει ρεκόρ 218-164-198. Πάντως είναι κοινά αποδκετό πως οι τρεις σύλλογοι που «έχτισε» και συνέδεσε το όνομά του είναι η Ρεάλ Μπέτις, κυρίως, η Λας Πάλμας και η Γουέστ Μπρόμγουιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση