HomeHL-9Επεισόδια στου Ρέντη: Νέα κατάθεση από τον αδερφό του 18χρονου

Επεισόδια στου Ρέντη: Νέα κατάθεση από τον αδερφό του 18χρονου

Θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέμα χρόνου θεωρούνται οι νέες συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Η αστυνομία «δένει» τα στοιχεία για τον καθοδηγητή, ενώ είναι κοντά στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα εκτεταμένα επεισόδια. Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος, για νέα κατάθεση κλήθηκε ο αδερφός του 18χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης της Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν συλλέξει πλούσιο προανακριτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες αξιοποιούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ατόμου, που είχε τον ρόλο του καθοδηγητή της επίθεσης. Φέρεται να ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος μαζί με έναν στενό πυρήνα περίπου τεσσάρων ατόμων, προμήθευσε τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση με τα πολεμοφόδια: βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Μάλιστα, θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου.

Η αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται τα αποτελέσματα, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

«Προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας».

Σε άλλο σημείο η κ. Δημογλίδου τόνισε «Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες. Έχουμε στοιχεία, έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουν οι δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις».

«Έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αλλά και από άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Στους αθλητικούς χώρους επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν ονομαστεί πρόσωπα, γι’ αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους» ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού με το βαθύ τραύμα στον μηρό, από τη ναυτική φωτοβολίδα. Ήταν μονόδρομος για τους γιατρούς ο ακρωτηριασμός για να μην επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία του.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση