HomePost ItΤο ΟΕΕΤΑΚ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρία για το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Το ΟΕΕΤΑΚ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρία για το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Τι αναφέρει σε ψήφισμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και την Δημόσια Δωρεάν Υγεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Αναλυτικά το ψήφισμά

Το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα, συμμετέχει και στηρίζει κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την προάσπιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης και τίθεται ως ύψιστη προτεραιότητα η ενίσχυση και στελέχωση όλων των δομών υγείας με το απαραίτητο ιατρικό,  νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία τους.

Στα πλαίσια αυτά συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία που διοργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Ηράκλειο για την προάσπιση και διασφάλιση του αγαθού αυτού το οποίο αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας.

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και την Δημόσια Δωρεάν Υγεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την υποστελέχωση του  Κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού Λασιθίου και τις αποχωρήσεις προσωπικού που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα, με συνέπεια την προβληματική λειτουργία βασικών κλινικών και την διακοπή των χειρουργείων. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό όχι μόνο για τους πολίτες του Λασιθίου που θα ταλαιπωρηθούν μετακινούμενοι σε άλλες δομές, αλλά και για ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, αφού θα επιβαρυνθεί με τον φόρτο της νοσηλείας των ασθενών και των χειρουργείων που θα προκύψουν.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου και στηρίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση και στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση