HomeΚΟΣΜΟΣΙσραηλινή μητέρα με 3χρονα δίδυμα περιγράφει τη φρίκη της αιχμαλωσίας στη Γάζα

Ισραηλινή μητέρα με 3χρονα δίδυμα περιγράφει τη φρίκη της αιχμαλωσίας στη Γάζα

«Είναι ρωσική ρουλέτα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πρώην όμηρος της Χαμάς λέει ότι οι επτά εβδομάδες αιχμαλωσίας της ήταν σαν να έπρεπε να παίζει καθημερινά «ρωσική ρουλέτα». Η πίστη της στους ανθρώπους δεν κλονίστηκε καθώς οι άλλοι αιχμάλωτοι έδιναν πρόθυμα τις πενιχρές μερίδες φαγητού στις 3χρονες δίδυμες κόρες της για να τις βοηθήσουν να επιβώσουν.

Η 34χρονη Sharon Alony-Cunio, περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της όταν η Χαμάς εισέβαλε στο σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου και απήγαγε την ίδια, τον σύζυγό της, David, και τα δίδυμα κοριτσάκια τους, Emma και Yuli.

Η Sharon Alony-Cunio αφηγήθηκε τη φρίκη και την αγωνία που έζησε η ίδια και η οικογένειά της όταν απήχθησαν από ενόπλους της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Στριμωγμένη σε έναν στενό χώρο με άλλους 12 ομήρους στην αρχή, η οικογένειά της ήταν στο έλεος των τρομοκρατών, οι οποίοι στη συνέχεια άρχισαν να τους μετακινούν συνεχώς σε όλη τη Γάζα για να ξεφύγουν από τον προελαύνοντα ισραηλινό στρατό και τις αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε η Alony-Cunio στο Reuters.

«Πρόκειται για ρωσική ρουλέτα. Δεν ξέρεις αν αύριο το πρωί θα σε κρατήσουν ζωντανό ή θα σε σκοτώσουν επειδή το θέλουν ή επειδή βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», είπε.

Η μητέρα των δύο παιδιών είπε ότι ένα από τα κορίτσια της χωρίστηκε από αυτούς για 10 ημέρες πριν τελικά επιστρέψει, ενώ ο σύζυγός της απομακρύνθηκε από την ομάδα τρεις ημέρες πριν η μητέρα και τα δίδυμα απελευθερωθούν τον περασμένο μήνα. Ο ίδιος παραμένει αιχμάλωτος.

Η Alony-Cunio είπε ότι όσο κρατούνταν, η οικογένειά της και οι άλλοι όμηροι μαζί τους αγωνίζονταν να συντηρηθούν με πίτα που τους παρείχε η Χαμάς, μαζί με τις σπάνιες λιχουδιές από χουρμάδες, τυρί, ρύζι και μερίδες κρέατος που έπρεπε να μοιραστούν μεταξύ τους.

Ο πατέρας των διδύμων, David Cunio (δεξιά), παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς

«Όλοι έδωσαν φαγητό για την Emma και την Yuli», είπε η Alony-Cunio για την καλοσύνη των άλλων ομήρων της.

Αλλά το φαγητό δεν ήταν το μόνο εμπόδιο, είπε η Alony-Cunio. Είπε ότι συχνά αγωνιζόταν να κρατήσει το μυαλό των παιδιών της απασχολημένο, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να ψιθυρίζουν και να κάθονται σε ένα δωμάτιο που μερικές φορές έπεφτε το σκοτάδι για ώρες κάθε φορά μετά τη διακοπή του ρεύματος.

Υπήρχε επίσης το πρόβλημα να επιτραπεί στα δίδυμα να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, με την Alony-Cunio να σημειώνει ότι συχνά έπρεπε να πάνε σε έναν νεροχύτη ή σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Καθώς αγωνιζόταν να βοηθήσει τα παιδιά της να επιβιώσουν από τη δοκιμασία των 52 ημερών, η Alony-Cunio είπε ότι το χειρότερο ήταν ότι παρέμενε στο σκοτάδι για το τι συνέβαινε στον έξω κόσμο και αν γινόταν κάποια προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους. «Κάθε μέρα υπάρχει κλάμα, απογοήτευση και άγχος», είπε. «Πόσο καιρό θα μείνουμε εδώ; Μας έχουν ξεχάσει; Μας έχουν εγκαταλείψει»;

Η Alony-Cunio και τα δίδυμά της ήταν μεταξύ των 11 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν κατά την τέταρτη ημέρα της προσωρινής συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, από την οποία απελευθερώθηκαν τελικά περισσότεροι από 100 άνθρωποι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της οικογένειας, οι συγγενείς τους έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές της άμεσης απελευθέρωσης των ομήρων, προτρέποντας τόσο την ισραηλινή όσο και την αμερικανική κυβέρνηση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία. Τώρα η Alony-Cunio έχει ενωθεί με την οικογένειά της καλώντας το Ισραήλ να θέσει τους ομήρους ως πρώτη προτεραιότητα στον πόλεμο κατά της Χαμάς, ελπίζοντας ότι σύντομα αυτή και οι κόρες της θα μπορέσουν να επανενωθούν με τον σύζυγό της David.

«Τρέμω από το φόβο ότι θα λάβω άσχημα νέα ότι δεν είναι πλέον ζωντανός», δήλωσε η Alony-Cunio.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση