HomePost ItΟμιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για το Κτηματολόγιο

Ομιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για το Κτηματολόγιο

Τι ανέφερε ο βουλευτής Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών συγκρότησης Εθνικού Κτηματολογίου υπογράμμισε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά την τοποθέτησή στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης.

«Συζητάμε ακόμα σήμερα για κάτι που  αποτελεί ανάγκη πολλών δεκαετιών. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει κτηματολόγιο, ας γίνουμε, έστω,  η τελευταία που θα αποκτήσει πάντως. Είναι και αυτό μια πρόοδος. Από το 1995 νομοθετούμε για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με πολύ αργά βήματα όπως αποδεικνύεται περισσότερο από 25 χρόνια μετά», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην αρχή της τοποθέτησής του.

Ο Βουλευτής Χανίων έκανε ακόμα ειδική αναφορά στη χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία κτηματογράφησης,  φέρνοντας ως παράδειγμα τα Χανιά, όπου το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών είναι ακόμα κάτω από το 40%. «Με το σχέδιο νόμου επιταχύνονται οι διαδικασίες, μειώνεται η γραφειοκρατία και ενισχύεται σε προσωπικό η αρμόδια εταιρεία του δημοσίου. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμε επιτέλους πιο γρήγορα και χωρίς την ταλαιπωρία των πολιτών», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην ομιλία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση