HomeΚΟΣΜΟΣΠράσινο βάφτηκε το μεγάλο κανάλι της Βενετίας

Πράσινο βάφτηκε το μεγάλο κανάλι της Βενετίας

Η κυκλοφορία των σκαφών στο Μεγάλο Κανάλι διακόπηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιταλοί οικολόγοι χρησιμοποίησαν μια μπογιά για να πρασινίσουν το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη προόδου, όπως είπαν, στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι.

Οι διαδηλωτές από την ομάδα Extinction Rebellion, που κρέμονταν από τη γέφυρα Ριάλτο πάνω από το κανάλι με τη βοήθεια σκοινιών αναρρίχησης, εμφάνισαν επίσης ένα πανό που έγραφε: «COP28: Ενώ η κυβέρνηση μιλάει, εμείς κρεμόμαστε από μια κλωστή».

venetia_kanali1

Μικρά τμήματα ποταμών και καναλιών σε ιταλικές πόλεις, από τον Πο στο Τορίνο στα βόρεια έως τον Τίβερη της Ρώμης στα νότια, έγιναν επίσης πράσινα σε παρόμοιες διαμαρτυρίες.

«Σε λίγες ώρες, αυτά τα νερά θα γίνουν πάλι όπως ήταν πριν», δήλωσε η Extinction Rebellion.

«Στο μεταξύ, ενώ οι κυβερνήσεις μιλούν, εμείς μετράμε τις ζημιές και τα θύματα από τις συνεχείς πλημμύρες και τις πυρκαγιές», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Η ομάδα ανέφερε ότι το οπτικό αποτέλεσμα δημιουργήθηκε από μια χρωστική ουσία φλουορεσκεΐνης που είναι ακίνδυνη και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για τον εντοπισμό αντικειμένων στο νερό.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο κατήγγειλε αυτό που αποκάλεσε «οικοβάνδαλους» και κάλεσε τις ιταλικές αρχές να τους τιμωρήσουν.

Η κυκλοφορία των σκαφών στο Μεγάλο Κανάλι διακόπηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ενώ το νερό του καναλιού και οι πρόσφατα ανακαινισμένες στήλες στη γέφυρα Ριάλτο έπρεπε να ελεγχθούν για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο δήμαρχος.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση