HomeΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Κάτω από τους -8°C ο υδράργυρος στα ορεινά της Κοζάνης

Καιρός: Κάτω από τους -8°C ο υδράργυρος στα ορεινά της Κοζάνης

Που σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από τους -8 °C έφτασε η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία το πρωί του Σαββάτου 09/12.

Η ελάχιστη τιμή της καταγράφηκε στη Βλάστη Κοζάνης και ήταν ίση με -8.4 °C. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί του Σαββάτου 09/12.

elaxistes1

Ο καιρός την Κυριακή σύμφωνα με το Meteo

Την Κυριακή, αρχικά αναμένονται νεφώσεις σε Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, Πελοπόννησο, δυτικά ηπειρωτικά, Ιόνιο και Αιγαίο ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν σε Κρήτη και Εύβοια. Από το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Μετά το απόγευμα τοπικές βροχές αναμένονται και στη Δυτική Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο μετά το απόγευμα. Χιονοπτώσεις αναμένονται μετά το μεσημέρι στην Πίνδο και στα ορεινά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -2 έως 10, στη Θεσσαλία από 0 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 12, στην υπόλοιπη Στερεά από -1 έως 13, στην Πελοπόννησο από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 14, στις Κυκλάδες από 7 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 13 και στην Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ μετά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση