HomeΕΛΛΑΔΑΜητροπολιτικό Κολλέγιο: Τι ισχύει για τα διπλώματα Νοσηλευτικής

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Τι ισχύει για τα διπλώματα Νοσηλευτικής

Ανακοίνωση του Οργανισμού για τα δεδομένα αναφορικά με την επαγγελματική αναγνώριση των αποφοίτων του τμήματος της Νοσηλευτικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων του εξέδωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, απαντώντας σε δημοσιεύματα:

Μετά την άδικη και ανηλεή επίθεση που δέχεται τελευταία, μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο, ο Εκπαιδευτικός μας Οργανισμός σχετικά με την ισχύ και το κύρος των πτυχίων που προσφέρουμε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε δημόσια τους φοιτητές μας, τους γονείς τους και το ευρύ κοινό για τα παρακάτω:

Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Αρ. Άδειας 94537/ΙΑ/15.7.2013 (Β’ 1788), παρέχει αναγνωρισμένα Πτυχία μέσω των συνεργασιών του με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια χωρίς ουδέποτε να έχει τεθεί θέμα ισχύος των Πτυχίων του.

nubphouhza62037cf73c742

                                                          Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Ήδη, χιλιάδες απόφοιτοί μας σταδιοδρομούν σήμερα ως επιτυχημένοι επαγγελματίες, έχοντας λάβει Βεβαίωση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ), αρμόδια κατά τον νόμο Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων της Νοσηλευτικής, ζήτημα για το οποίο διακινούνται τις τελευταίες ημέρες ανυπόστατα και παραπλανητικά δημοσιεύματα, ενημερώνουμε το κοινό για τα παρακάτω:

Η εκκρεμότητα αυτή είναι απόρροια της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Η κυβέρνηση δρομολόγησε τη λύση του θέματος με το σχέδιο Π.Δ. που κατετέθη στο ΣτΕ στις 12/4/2023. Αναμένουμε την ολοκλήρωση του Π.Δ. για να αρθεί η όποια εκκρεμότητα έχει δημιουργηθεί.

Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο παραμένουμε σταθερά δίπλα στους αποφοίτους και φοιτητές μας. Δεσμευόμαστε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα νόμιμα και ένδικα μέτρα εναντίον όσων δυσφημούν το έργο και τις υπηρεσίες μας, αναστατώνοντας τη μεγάλη εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση