HomeHL-WorldΙαπωνία: Θλίψη από τις εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε παραλία – Bίντεο

Ιαπωνία: Θλίψη από τις εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε παραλία – Bίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στην παραλία της Χακοντάτε στην Ιαπωνία (Video Capture)Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στην παραλία της Χακοντάτε στην Ιαπωνία (Video Capture)

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε μια παραλία στη βόρεια Ιαπωνία.

Οι γυναίκες είναι αυτές που έσωσαν τη μικροσκοπική φυλή των Juma του Αμαζονίου από το χείλος της εξαφάνισης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (07/12) σε παραλία της πόλης Χακοντάτε. Τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν, κυρίως σαρδέλες και μερικά σκουμπριά, κάλυψαν έκταση μήκους ενός χιλιομέτρου. Οι κάτοικοι έμειναν έκπληκτοι από το φρικιαστικό θέαμα καθώς, όπως δήλωσαν, δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Σύμφωνα με διεθνή μέσα, τούς ζητήθηκε να μην καταναλώσουν τα ψάρια.

Τι προκάλεσε τους χιλιάδες θανάτους ψαριών

Άγνωστη παραμένει η αιτία του περιστατικού, ο ερευνητής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του Χακοντάτε, Τακάσι Φουτζιόκα, ωστόσο, δήλωσε ότι, ενδεχομένως, τα ψάρια εξαντλήθηκαν αφού κυνηγήθηκαν από άλλα, μεγαλύτερου μεγέθους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη οξυγόνου είναι αυτή που θα μπορούσε να τα οδηγήσει να ξεβραστούν στην ακτή, ενώ τα ψάρια κινούνταν σε μία πυκνοκατοικημένη ομάδα.

Όπως εξήγησε, είναι η εποχή της μετανάστευσης της σαρδέλας προς το νότο, άρα τα ψάρια θα μπορούσαν να έχουν μπει ξαφνικά σε κρύα νερά. Ο ίδιος έκανε λόγο για παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν, για τα οποία έχει ακούσει, αλλά δεν είχε δει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα ποτέ.

Παρά τις προειδοποιήσεις, κάποιοι κάτοικοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ψάρια για να τα πουλήσουν ή να τα φάνε, παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών που βρέθηκαν στο σημείο για να τα απομακρύνουν.

ethnos.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση