HomeΚΡΗΤΗΠαραδοσιακό πρωινό και μεσημεριανό στο Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Παραδοσιακό πρωινό και μεσημεριανό στο Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Δημιουργίες του Ιωσήφ Πετρώφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Χαλέπα είναι η γειτονιά μου. Η οικία μου. Η ζωή μου. Ξυπνάς το πρωί και βλέπεις, μουσεία, εκκλησίες, προξενεία, σχολές, θάλασσες, όμορφα κτήρια, ιστορικά μνημεία . Κι όμως όλα αυτά είναι σε μια γειτονιά.

Στις 16-17/12/2023 στο καφέ του αρχαιολογικού μουσείο Χανίων επιστρέφουμε στην γειτονιά μου σε μια εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη φίλους, γείτονες και συνεργάτες αναβιώνοντας ξανά το μάζεμα των γειτόνων .

Δημιουργούμε ένα brunch (breakfast and lunch), μένουμε στις παραδόσεις, φεύγουμε σε μέρη μακρινά κι αναβιώνουμε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, ανάμεσα στα μνημεία που άφησαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι .

Από την οικία μου στην οδό Αυστραλών μαχητών στα ταμπακαριά, την γαλλική σχολή και την Αγία Μαγδαλινή , το γαλλικό προξενείο και την οικεία του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου και στον γείτονα μου το βρετανικό προξενείο .

Σας περιμένουμε να ζήσουμε μια εμπειρία σημείων, μνημείων και καιρών .

Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι θα είναι ο Pastry Chef Μάριος Δρακάκης με την επιμέλεια των γλυκών, ο Αλέξης Φίνος με τις δημιουργίες των Cocktails και το οινοποιείο Ντουράκης με προτάσεις επιλεγμένων κρασιών!

Σάββατο 16 και Κυριακη 17 Δεκεμβριου στο Καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Ώρες εξυπηρέτησης: 11:00-13:30 και 13:30-16:00

Κρατήσεις τηλεφωνικά ή με SMS στα τηλέφωνα: 6986669925 και 6978111251

img-9aa161226c948927b94ed6fa3e670deb-v

Σύντομο βιογραφικό Ιωσήφ Πετρωφ

Ύστερα από μακροχρόνιες σπουδές στην Ελλάδα και κυρίως την Γαλλία , πετυχαίνοντας τον τίτλο σπουδών culinary arts and restaurant management της περίφημης γαλλικής σχολής Institut Paul Bocuse , Lyon , France . Έπειτα από κάποια χρόνια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου MBA πάνω στο culinary innovation and restaurant management στην ίδια σχολή της Γαλλίας .

Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε εστιατόρια όλα βραβευμένα με αστέρια Michelin κυρίως στην Γαλλία και έπειτα στην Αγγλία (Paul Bocuse 3* .2* Leon de Lyon , 2* Mere Brazier Mathieu Viannay , 1* Gourmet de Sezes ,1* Sofitel Lyon Bellecour Trois Domes , 1* Saisons , 1* Joël Robuchon London ) .

Κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη την Χανίων ασχολήθηκα με το κομμάτι της εκπαίδευσης πάνω στο κομμάτι γαστρονομίας και έπειτα στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών για ξενοδοχειακές και εστιατοριακές επιχείρησης .

Διετέλεσα chef – restaurant manager του εστιατορίου Serenissima όπου βρισκόταν στο ομώνυμο boutique hotel . Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου εστιατορίου ήταν η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η μίξη τους ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία καθώς και η ψηλή γαστρονομία του όπου χαρακτηριζόταν ίσως το μοναδικό εστιατόριο fine dining στην πόλη των Χανίων .

Το 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας , δημιούργησα μια ομάδα εικαστική όπου θέμα της είχε την ιστορία μέσα από την γαστρονομία . Η πρώτη μου έκθεση ήταν <Μια μάτια στο 21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας > όπου θέμα της ήταν η επέτειος των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821 και η δεύτερη έκθεση ήταν το Révolution όπου αναφέρετε στην γαλλική επανάσταση .

Μια από τις δυνατότερες επαγγελματικές εμπειρίες ήταν η διδασκαλία που διετέλεσα το 2021 στις αγροτικές φυλακές της Αγίας Χανίων . πάνω στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική . Επίσης το 2022 σαν οικονομικός έφορος του Ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων διοργάνωσα τον διαγωνισμό για όλες τις σχολές του νόμου Χανίων <Η κρέπα με άρωμα Κρήτης > .

Τα τελευταία χρόνια διδάσκω παράλληλα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και ΙΕΚ Δέλτα 360 . Είμαι σύμβουλος σε πολυάριθμα ξενοδοχεία του νόμου καθώς και σε εστιατόρια .

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση