HomeΕΛΛΑΔΑΚαστοριά: Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εποπτεύει τις έρευνες για τη θανάτωση αρκούδων

Καστοριά: Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εποπτεύει τις έρευνες για τη θανάτωση αρκούδων

H αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν σε συνεργασία με το δασαρχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα έχει αναλάβει την εποπτεία και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν μία αρκούδα μαζί με τα δύο μικρά της.

Ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς, στο 106ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, άγνωστοι πυροβόλησαν πρώτα τη μαμά-αρκούδα και μετά τα δύο μικρά της που ακόμα θήλαζαν.

H αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν με τη θανάτωση των αρκούδων σε συνεργασία και με το δασαρχείο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιάς, Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε στο epiruspost πως «πρόκειται για αποτρόπαια ενέργεια την οποία καταδικάζουμε όλοι». Πρόσθεσε ότι ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια κάτι που απαιτεί προσοχή από όλους.

Επίσης, ο κοινοτάρχης επισήμανε πως απαιτείται οργανωμένη δράση σε περιόδους όπου η εξεύρεση τροφής είναι δύσκολη, είτε για τις αρκούδες, είτε για τους λύκους. «Αυτό οφείλουν να το δουν τόσο τα δασαρχεία όσο και οι οικολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα», συμπλήρωσε.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση