HomeHL-WorldΤαγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία θέλει συνεργασία με την Ελλάδα στην πυρηνική ενέργεια

Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία θέλει συνεργασία με την Ελλάδα στην πυρηνική ενέργεια

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία μπορεί να «δώσει ευκαιρία» στην Ελλάδα αναφορικά με τον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία της Σινώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε σήμερα Παρασκευή ότι η Τουρκία θέλει να αναπτύξει συνεργασία με την Ελλάδα στον κλάδο της πυρηνικής ενέργειας μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι ελπίζει η επίσκεψή του να ανοίξει μια νέα σελίδα στους δεσμούς μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης επιστροφής από την Αθήνα, όπου συνάντησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία μπορεί να «δώσει ευκαιρία» στην Ελλάδα αναφορικά με τον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία της Σινώπης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε επίσης ότι είναι δυνατή η δίκαιη κατανομή των πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί πηγή εντάσεων μεταξύ των συμμάχων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση