HomeHL-SportsΔιαιτητές: Έπαφή και προσπάθεια για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Διαιτητές: Έπαφή και προσπάθεια για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Η πλευρά των διαιτητών της πρώτης κατηγορίας έχει κάνει ήδη επαφές για να συναντήσει επί προσωπικού τον Πρωθυπουργό της χώρας και μάλιστα αυτό να συμβεί άμεσα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία είναι κυρίως τα πρόσωπα που θέλουν να δουν απευθείας στο προσεχές διάστημα οι διαιτητές.

Το πρώτο είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα έγινε ήδη συζήτηση με ανθρώπους που μπορούν να κλείσουν μία τέτοια συζήτηση για τους διαιτητές (με το Πρωθυπουργό δηλαδή).

Κατά τα άλλα, ζητούμενο για τους διαιτητές είναι να μιλήσουν απευθείας και με τους Υπουργούς Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα, Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Οικονόμου.

Θέλουν τουλάχιστον να ακούσουν λύσεις που θα τους καλύψουν, προτάσεις υλοποιήσιμες για την προστασία τους.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια προσπάθεια από τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας να κάνουν συζήτηση για τα προβλήματά τους με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Και βέβαια μένει να φανεί το πότε και εάν θα γίνει και το τι αποτελέσματα μπορεί να περιμένουμε από όλο αυτό.

Η δήλωση του ομαδικού κωλύματος από τους διαιτητές ήρθε μετά τις απειλές στον διαιτητή του ματς Βόλος – Ολυμπιακός, Τάσο Παπαπέτρου.

Υπενθυμίζεται πώς η επιστολή που έχει ήδη σταλεί στον Πρωθυπουργό, τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και την ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ και αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού και άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής

Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League  και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα μας!

Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας.

Για αυτόν τον λόγο:

– Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπουργό Δημοσίας τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού.

– Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά την δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων.

– Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση