HomeHL-9Τραγωδία στο Γηροκομείο: Ψάχνουν τις κάμερες – Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της 92χρονης

Τραγωδία στο Γηροκομείο: Ψάχνουν τις κάμερες – Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της 92χρονης

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια για την τραγωδία στο Γηροκομείο όπου μία 92χρονη γυναίκα οδηγήθηκε στον θάνατο έπειτα από κατανάλωση ενός μπουκαλιού που αντί για νερό είχε μέσα καθαρκτικό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, μετά και την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Ηρακλείου οι αστυνομικοί έχουν παραλάβει το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηροκομείου και προσπαθούν να χαρτογραφήσουν όλες τις κινήσεις των εργαζομένων προκειμένου να αποσαφηνιστεί πώς δόθηκε στην 92χρονη το μπουκάλι.

Η 92χρονη κατανάλωσε ένα καθαριστικό που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ και όπως αναγράφει η συσκευασία του είναι για επαγγελματική χρήση.

Το καθαριστικό πωλείται και σε χονδρική σε συσκευασίες 5, 10 και 20 λίτρων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, εξετάζεται το ενδεχόμενο το καθαριστικό να είχε «μοιραστεί» σε διάφορα μπουκάλια και να είχε τοποθετηθεί σε χώρους του γηροκομείου προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πρόσβασή τους στις καθαρίστριες.

Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι για ποιον λόγο δεν είχε γραφεί πάνω στο μπουκάλι πως πρόκειται για καθαριστικό και όχι για νερό.

Πώς έγινε η τραγωδία

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν η 92χρονη, η οποία έχει άνοια, βρισκόταν στο γηροκομείο και έτρωγε το πρωινό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 92χρονη ζήτησε νερό και η 23χρονη νοσηλεύτρια πήρε ένα μπουκαλάκι νερού και της το έδωσε.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν είχε μέσα νερό, αλλά ένα γνωστό καθαριστικό.

Η ηλικιωμένη το ήπιε σχεδόν όλο και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι φριχτοί πόνοι. Στις 9 το πρωί η 92χρονη οδηγείται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου έπειτα από τρεις ώρες αφήνει την τελευταία της πνοή.

Τρεις συλλήψεις – Σε κατάσταση σοκ ο γαμπρός της 92χρονης

Σε κατάσταση σοκ ο γαμπρός της 92χρονης που ενημερώθηκε για το συμβάν κατήγγειλε χθες το περιστατικό στην αστυνομία.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο ιδιοκτήτη, την 23χρονη νοσηλεύτρια αλλά και μία 28χρονη νοσηλεύτρια η οποία εκείνη την ώρα ήταν η προσωρινά υπεύθυνη του γηροκομείου.

Οι αρχές σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια και την διαβίβασαν στον εισαγγελέα.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος αφού άσκησε ποινικές διώξεις, διέταξε προκαταρκτική εξέτασε και τους άφησε ελεύθερους.

Οι έλεγχοι της Περιφέρειας, το πρόστιμο και η ένσταση

Αρχές του Νοεμβρίου η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε στα γηροκομεία του Ηρακλείου είχε διαπιστώσει παράβαση στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει εκδοθεί στην «Διαύγεια» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας είχε επιβάλει πρόστιμο 60.000 ευρώ στο γηροκομείο καθώς λειτουργούσε «χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας».

Ωστόσο, άμεσα ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου κατέθεσε ένσταση λέγοντας πως «λειτουργούσε απολύτως  νόμιμα» κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και με απόφασή του το διοικητικό εφετείο Κρήτης έπειτα από εξέταση όλων των απαραίτητων εγγράφων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση