HomeΕΛΛΑΔΑΕπέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έκαψαν κάδους και έσπασαν βιτρίνες-Δεκάδες προσαγωγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη, ενώ εκτόξευσε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, έσπασαν και τζαμαρίες δύο καταστημάτων.

Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων επί της οδού Σόλωνος.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

grigoropoulos-arthrou_2 epeisodia_eksarxeia_koufalexis__2_ poreia-katasthma

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών που αποκόπηκε από την πορεία επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των αναρχικών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους. Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε 20 προσαγωγές.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

poreia-thessaloniki__18_ poreia-thessaloniki__16_ poreia-thessaloniki__13_

Σημειώνεται ότι, λίγο μετά τις 20.00, ολοκληρώθηκε χωρίς έκτροπα η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση