HomeHL-CultureΠρεμιέρα για τις «Τέσσερις κόρες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας

Πρεμιέρα για τις «Τέσσερις κόρες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας

Η δεύτερη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η εορταστική πρεμιέρα του υβριδικού ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας «Τέσσερις κόρες» με την παρουσία της σκηνοθέτι της ταινίας Kaouther Ben Hania και μέλη των συντελεστών, συμπεριλαμβανομένων των Nour Karoui, Ishrak Matar και Majd Mastoura, αλλά και τις πραγματικές ηρωίδες, την Olfa Houmani και τις κόρες της Eya Chikhaoui και Tayssir Chikhaoui. Το «Τέσσερις κόρες» έχει ήδη διανεμηθεί στην Ελλάδα και επιλεγμένες αίθουσες θα το εντάξουν σύντομα στον προγραμματισμό τους σε δεύτερη προβολή.

Η ταινία από την Τυνησία είχε κερδίσει το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα 33α ετήσια βραβεία Gotham, έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς φορείς τέχνης για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Η δεύτερη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ερυθράς Θάλασσας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 17:25 μ.μ. στο Red Sea Mall.

Οι «Τέσσερις κόρες» της Κάουτερ Μπεν Χάνια είναι η επίσημη υποβολή της Τυνησίας στην κατηγορία καλύτερη διεθνής ταινία στα 96α βραβεία της Ακαδημίας των Όσκαρ. Ήταν επίσης η μόνη Αραβική υποψήφια ταινία για τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου κέρδισε το βραβείο l’œil d’or [το βραβείο ντοκιμαντέρ], συγκεντρώνοντας τεράστια αναγνώριση και σημαντική προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οι «Τέσσερις κόρες» συνδυάζουν άψογα τα ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία, με την αξιοσημείωτη παρουσία της θρυλικής ηθοποιού Hend Sabry.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των τεσσάρων έφηβων κοριτσιών που έφυγαν από την Τυνησία για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Στην Ελλάδα η ταινία διανεμήθηκε από την ΑΜΑ FILMS.

ertnews.gr