HomeHL-SportsΣυνέχεια Κυπέλλου με ακόμα δύο αγώνες σε Γεντί Κουλέ και AEL FC Arena

Συνέχεια Κυπέλλου με ακόμα δύο αγώνες σε Γεντί Κουλέ και AEL FC Arena

Η φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας συνεχίζεται σήμερα με ακόμα δύο αγώνες. Στην Κρήτη ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την Κηφισιά και στην Λάρισα η ΑΕΛ τον Ατρόμητο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ημέρα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανσερραϊκό να περνάει από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-0 και τον Παναιτωλικό να επικρατεί στο Αγρίνιο της Athens Kallithea με 3-2 παρότι έχανε με 2-0, οι «μάχες» για την πρόκριση στα προημιτελικά συνεχίζονται σήμερα με δύο ακόμα αναμετρήσεις.

Αρχικά στις 17:30 ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την Κηφισιά, ενώ στις 19:30 η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο.

Θυμίζουμε φυσικά πως υπάρχουν από αυτή την φάση και ρεβάνς, ενώ πλέον δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Με υπηρεσιακούς η «μάχη» στο «Γεντί Κουλέ»

Θα ξεκινήσουμε με τον πρώτο χρονικά αγώνα, αυτόν του ΟΦΗ με την Κηφισιά. Ένα περίεργο παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες θα κατέβουν να αγωνιστούν χωρίς τους προπονητές τους, αλλά με υπηρεσιακούς.

Αρχικά οι Κρητικοί έλυσαν την συνεργασία τους με τον Βάλντας Νταμπράουσκας και στον πάγκο θα κάθεται ο Πέδρο Καραβέλας.

Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής βρίσκεται ο Μάρκο Μπάκιτς παρότι μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Από την άλλη οι εξετάσεις του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη από τον τραυματισμό στο ζυγωματικό στον Παναθηναϊκό ήταν καθαρές αλλά έμεινε εκτός για να προφυλαχθεί.

Επίσης εκτός παρέμεινε ο Σαντιάγο Μοσκέρα, ο οποίος είχε πειθαρχικό παράπτωμα και δεν ήταν στην αποστολή ούτε στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Την πρώτη αποστολή μετά την εποχή Νταμπράουσκας αποτελούν οι: Μπάουμαν, Χριστογεώργος, Λάρσον, Μαρινάκης, Αμπάντα, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Βούρος, Καρώ, Γκαγιέγος, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Αποστολάκης, Κουτεντάκης, Τοράλ, Ριέρα, Νέιρα, Φελίπε, Ντίκο.

Στην Κηφισιά παρελθόν αποτελεί ο Γιάννης Αναστασίου και έτσι στον πάγκο για το σημερινό παιχνίδι θα κάθεται υπηρεσιακός. Από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει νέος προπονητής και η ομάδα έχει ήδη ταξιδέψει στην Κρήτη, δεν έχει ανακοινωθεί αποστολή.

Στα αγωνιστικά της Κηφισιάς, εκτός από τους γνωστούς απόντες Μοργκάν Σναϊντερλάν και Σωτήρη Νίνη δεν έχει ταξιδέψει στην Κρήτη ούτε ο Νίκος Πέιος, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Φαβορί ο Ατρόμητος, αλλά σίγουρα η ΑΕΛ μπορεί

Το δεύτερο χρονικά παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ατρόμητο που θα διεξαχθεί στις 19:30 στο AEL FC Arena. Οι Περιστεριώτες παίζοντας στην Super League είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά σίγουρα οι Θεσσαλοί θέλουν να δείξουν πως είναι σε θέση να τους βάλουν δύσκολα, ειδικά μέσα στην έδρα τους. Άλλωστε η ΑΕΛ είναι ομάδα Κυπέλλου και θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση που έχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στα καθαρά αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και την αποστολή που γνωστοποίησε ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελούν οι: Σουλούκος, Θεοδωρόπουλος, Βενετικίδης, Ηλιάδης, Στάμου, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου Θ., Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Πλέγας, Παπαδόπουλος, Θωμαΐδης, Μιλτιάδης, Παπαγεωργίου Κ., Kossonou, Andrada, Νίνο, Otormin, Pedrozo, Βλιώρας, Brrou και Ογκμπόε.

Από την άλλη ο Ατρόμητος μπορεί το μεγαλύτερο βάρος να το έχει ρίξει στο πρωτάθλημα και την μάχη σωτηρίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψει και για το Κύπελλο. Οι Περιστεριώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην Λάρισα, έχοντας τη ρεβάνς στο σπίτι τους.

Στα αγωνιστικά ο Σάσα Ιλιτς άφησε εκτός τους Κεσχρίντα, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ και Κούντε για λόγους αποφόρτισης, ενώ δεν υπολογίζει ακόμη στους Αντζιέλσκι, Τσακμάκη που συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα, όπως και τον Φριντζόνσον που ταλαιπωρείται από μία ίωση.

Η αποστολή των Περιστεριωτών είναι η εξής: Τσιντώτας, Μαρκετζάνι, Δήμος, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Πομόνης, Ερλινγκμαρκ, Γκονθάλεθ, Κούεν, Καραμάνης, Καμαρά, Βαλένσια, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα, Ντιρκς, Βέργος, Τριμμάτης, Τζοβάρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των «16»:

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 0-2 (38′ Τομάς, 56′ Σοφιανός)

Παναιτωλικός – Athens Kallitea 3-2 (62′ Μαυρίας, 88′ Τορεχόν, 91′ Καρέλης – 21′ Μουστακόπουλος, 50′ Ματίγια)

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

17.30 ΟΦΗ – Κηφισιά

19.30 ΑΕΛ – Ατρόμητος

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

15.00 Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου

19.00 ΠΑΟΚ – Βόλος

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19.30 ΑΕΚ – Άρης

21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τα προημιτελικά (16-18/1 και 23-25/1):

ΑΕΚ ή Άρης – Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

ΟΦΗ ή Κηφισιά – Παναιτωλικός ή Athens Kallithea FC

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης ή Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ ή Βόλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση