HomeHL1-WorldΕρντογάν: «Φίλε Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε»

Ερντογάν: «Φίλε Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε»

 Όχι μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη Χάγη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φίλε μου Κυριάκο, δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα και συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά, λίγο πριν τη μεγάλη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι προσβλέπει σε μια νέα σελίδα στη βάση της «αρχής win win (καζάν – καζάν)».

«Η Ελλάδα είναι γειτονική μας χώρα και θα παραμείνουμε γείτονες. Μοιραζόμαστε, την ίδια γεωγραφία, την ίδια θάλασσα. […] Μίλησα για μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας και την αρχή win win. Η αντίληψη win win βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της προσέγγισης της Τουρκίας στις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία» είπε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως: «Αναβιώσαμε διμερείς μηχανισμούς που ήταν αδρανείς εδώ και πολύ καιρό».

«Φίλε μου Κυριάκο, δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε» σημείωσε ότι θα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσέθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε μέσω του διαλόγου, στη βάση αμοιβαίας καλής θέλησης».

Σε ερώτηση για την υφαλοκρηπίδα και την παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο ο Ερντογάν σημείωσε πως σε μια πιθανή προσφυγή θα πρέπει να συμπεριληφθούν περισσότερα θέματα. «Υπάρχουν πολλά αλληλένδετα προβλήματα που πρέπει να λυθούν εκτός από την υφαλοκρηπίδα. Όταν προσφεύγουμε στη διεθνή δικαιοσύνη, δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα πρόβλημα πίσω».

Αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση του «μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας πως η φράση του αφορούσε «τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν την ασφάλεια της χώρας μας». Τέλος μίλησε και για την Αγία Σοφία λέγοντας δεν θα ζημιωθεί ούτε υλικά ούτε δομικά και οι εικονογραφίες θα προστατευθούν.

newsit.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση