HomeHL-LifestyleΠόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του «Κέβιν» από το «Μόνος στο σπίτι»;

Πόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του «Κέβιν» από το «Μόνος στο σπίτι»;

Το viral βίντεο στο TikTok

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά και είναι η εποχή του χρόνου που η κλασσική και iconic ταινία «Μόνος στο σπίτι» του 1990 είναι ξανά επίκαιρη.

H ταινία που έχει συνδεθεί όσο καμιά με τα Χριστούγεννα γίνεται φέτος 33 ετών με τους πρωταγωνιστές να έχουν μεν μεγαλώσει αλλά να συνεχίζουν την καριέρα τους.

Μιας και η συζήτηση για το «Μόνος στο σπίτι» είναι επίκαιρη, ένα απίθανο βίντεο στο TikTok έγινε viral καθώς αποκάλυψε πόσο θα κόστιζαν τα ψώνια του «Κέβιν Μακ Άλιστερ» το 2023.

Ο Geoffrey Lyons, από το Ντάλας, μοιράστηκε πρόσφατα στο TikTok ένα βίντεο όπου εξερευνούσε το κόστος των αγορών του μικρού πρωταγωνιστή από το σούπερ μάρκετ στην επιτυχημένη ταινία του 1990.

Ο TikToker μελέτησε τα προϊόντα στο καλάθι του «Κέβιν» προτού βγάλει τον λογαριασμό σύμφωνα με το σημερινό οικονομικό κλίμα.

Έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι η τιμή ήταν σχεδόν 3,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που ήταν πριν από 33 χρόνια με τους χρήστες να μένουν άφωνοι.

Πόσο κοστίζουν σήμερα τα ψώνια;

Στο σύντομο βίντεο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,4 εκατ. προβολές, ο Geoffrey αφήνει τη δημοφιλή σκηνή του «Κέβιν» στο σούπερ μάρκετ να παίξει.

Ο οκτάχρονος «Κέβιν» περιηγείται στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να τα βγάλει πέρα μόνος του, αφού η οικογένειά του τον ξέχασε κατά λάθος στο σπίτι, έχοντας φύγει για το Παρίσι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Ο Geoffrey λέει χαρακτηριστικά: «Εντάξει, πολλοί από εσάς με ρωτήσατε, πόσα ξόδεψε ο Κέβιν ΜακΆλιστερ εκείνη τη μέρα σε σύγκριση με σήμερα; Και τι θα του κόστιζε αν πήγαινε στο κατάστημα σήμερα;».

Στη συνέχεια απαριθμεί τα ψώνια: Mac and cheese, ψωμί, γάλα, σκόνη πλυντηρίου, χυμό πορτοκάλι, στρατιωτάκια, φύλλα στεγνωτηρίου, πλαστική μεμβράνη. Ο Κέβιν δίνει ένα κουπόνι στο ταμείο που του παρέχει έκπτωση 1 δολάριο προτού η ταμίας αποκαλύψει ότι το συνολικό ποσό είναι 19,83 δολάρια.

kevin_mccallister1

Τα ψώνια του «Κέβιν Μακ Άλιστερ» στο «Μόνος στο σπίτι»

Στη συνέχεια, κάνοντας υπολογισμούς με τις σημερινές τιμές βγάζει το σύνολο που είναι 63,73 δολάρια και φόρος 5,25 δολάρια, Έτσι το τελικό ποσό είναι 68,99 δολάρια, σχεδόν 3,5 φορές το αρχικό κόστος λόγω του πληθωρισμού και του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Σημείωσε επίσης ότι αυτό ισοδυναμεί με αύξηση της τιμής κατά 248%, ενώ ακούγεται έκπληκτος καθώς καταλήγει: «Τόσο κοστίζει το 2023».

Οι χρήστες του TikTok ήταν εξίσου σοκαρισμένοι καθώς ένας έγραψε: «Στοιχηματίζω ότι ο μισθός των ταμείων παραμένει ο ίδιος το 2023».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο λογαριασμός των 100$ είναι ο νέος λογαριασμός των 20$». Και ένας τρίτος απλά είπε: «Χααααα 2023».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο απασχολεί τα social media, καθώς πολλοί είχαν σχολιάσει το κόστος που εντυπωσιακά φωτισμένου σπιτιού των Μακ Άλιστερ!

Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι το «Μόνος στο σπίτι» είναι η πιο πολυπαρακολουθημένη ταινία διακοπών με τις «A Christmas Story» και «A Charlie Brown Christmas» να ακολουθούν πιο πίσω, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Yahoo News/YouGov.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση