HomeHL-GreeceΜόναχο: Επιστρέφουν σταδιακά οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες

Μόναχο: Επιστρέφουν σταδιακά οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες

Από διάδρομο… παγοδρόμιο αναχωρούν οι πτήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτήση της Aegean για Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 08.40, αναμένεται να απογειωθεί σε λίγα λεπτά, προκαλώντας αίσθημα ανακούφισης σε δεκάδες ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που εγκλωβίστηκαν στο Μόναχο λόγω της κακοκαιρίας.

Όμως οι συνθήκες στο διάδρομο του αεροδρομίου του Μονάχου μόνο εύκολες δεν είναι για τους πιλότους, καθώς ο ισχυρός παγετός τον έχει μετατρέψει… σε πραγματικό παγοδρόμιο. Η δεύτερη πτήση για Αθηνα προκειται να αναχωρήσει στις 21.15.

 «Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα»

Για τις συνθήκες υπό τις οπιοίες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου περίπου 150 Έλληνες, μίλησε ένας εξ αυτών, ο Αλέξανδος Καραστεργίου, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά των Γερμανών».

«Είμαστε από την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Είμαστε διάσπαρτοι 150 Έλληνες στα δύο terminal. Μας έδωσαν 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Καραστεργίου τόνισε πως «κάθε 12 ώρες μας καλούν να κάνουμε check in για να φύγουμε. Η εταιρεία μας έδινε ένα χρηματικό ποσό για ξενοδοχείο, αλλά καταλύματα διαθέσιμα δεν υπάρχουν ούτε τρόπος να φθάσουμε εκεί».

«Μας έβαλαν την Παρασκευή για πολλές ώρες στο αεροπλάνο και μας κατέβασαν, Χθες έφυγε αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά εμείς δεν ήμασταν μέσα, δεν μας έδωσαν προτεραιότητα, αυτό ήταν το παράπονο μας και είμαστε εδώ χωρίς ρούχα, χωρίς βαλίτσες…», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ενόχλησή του.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φύγουμε μετά τις 20:00 της Δευτέρας για την Ελλάδα», είπε ο κ. Καραστεργίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση