HomeCity GuideΤην Τρίτη η εσπερίδα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».

Την Τρίτη η εσπερίδα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».

Που διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου /Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού., την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (17:00) στο Κτίριο Ανδρόγεω (αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»), θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν το έργο τους ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Η εκδήλωση γίνεται  με την Υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Παγκρήτιου Συνδέσμου «ΑιματοΚρήτης».

Να σημειωθεί ότι στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο από εξειδικευμένους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» με πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά οργάνων καθώς και δυνατότητα για δειγματοληψίες σιέλου για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως δωρητές μυελού οστών».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

«Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!»

Την εσπερίδα συντονίζει η Δημοσιογράφος Μαρία Γιαμπουλάκη

17:00   Προσέλευση – Coffee Break

17:30   Χαιρετισμοί

  • π. Κύριλλος Χριστοφής, Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου Κρήτης
  • Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου
  • Δέσποινα Ι. Συγγελάκη, Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού
  • Γωγώ Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και διασύνδεσης με φορείς και οργανώσεις Περιφέρειας Κρήτης

18:00   Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Δ.Σ.

Παρουσίαση Έργου του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και Ανακοίνωση Αποτελέσματος της 1ης Ημέρας (Street Event)

18:30   Ειρήνη Γεργιανάκη, MD MPH PhD Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός Πρόεδρος Παγκρήτιου Συδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»

«Δωρεά Ιστών & Οργάνων: Από την Απώλεια, στη Ζωή»

19:00   Κώστας Κανάκης, «Καμία ζωή να χαθεί: Η δράση του αείμνηστου γιατρού Θεοφάνη Κανάκη στην αγώνα της εύρεσης δοτών μυελού των οστών»

Ομιλία εις μνήμην του Ιατρού Θεοφάνη Κανάκη Μέλους Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» για την πολύχρονη υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου

19:15 Αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου, του Αντώνη και  της Έμμας και αναγνώριση της προσφοράς των οικογενειών τους στη δωρεά οργάνων

Οι μουσικοί Δημήτρης Παπουτσάκης (Τρομπέτα), Αντώνης Βουμβουλάκης (Πιάνο) και Νεκτάριος Σαμόλης (Λύρα)

θα αποδώσουν αγαπημένες μελωδίες των παιδιών

20:15   Λήξη εκδήλωσης

 «Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο από εξειδικευμένους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» με πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά οργάνων καθώς και δυνατότητα για δειγματοληψίες σιέλου για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως δωρητές μυελού οστών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση