HomeHL-WorldΣτόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για «άσχημα νέα»

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για «άσχημα νέα»

Τι ανέφερε σε συνέντευξή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για άσχημα νέα από το μέτωπο της Ουκρανίας προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, την ώρα που το Κίεβο συνεχίζει να αμύνεται κατά της ρωσικής εισβολής.

«Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, όπως αναφέρει το politico, και υπογράμμισε πως «πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία και στις καλές και στις κακές στιγμές» ζητώντας επιπλέον «να είμαστε προετοιμασμένοι για άσχημα νέα», χωρίς να είναι πιο συγκεκριμένος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα οι Δυτικοί σύμμαχοι συζητούν για πυρομαχικά και οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία και καθώς η Μόσχα ενισχύει τα επίπεδα στρατευμάτων της.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα την Παρασκευή για αύξηση του αριθμού των στρατιωτών κατά περίπου 170.000, φτάνοντας συνολικά το 1,3 εκατομμύρια. Οι πρώτες γραμμές έχουν μετακινηθεί ελάχιστα τους τελευταίους μήνες, παρά την αντεπίθεση του Κιέβου το καλοκαίρι, όμως οι Ουκρανοί, έχουν προκαλέσει ζημιές βαθιά στο ρωσικό έδαφος, ιδίως λόγω της χρήσης πυραύλων cruise.

«Πρόκειται για μεγάλες νίκες, παρόλο που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στην πρώτη γραμμή», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη και κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών, θρηνώντας την κατακερματισμένη κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης.

Κάνοντας και αυτοκριτική σημείωσε πως «δεν είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε τόσο στενά όσο θα έπρεπε», ενώ κάλεσε τις κυβερνήσεις να κοιτάξουν πέρα από τα εθνικά τους συμφέροντα και να δουν τη μεγάλη εικόνα.

«Μια νίκη για τον Πούτιν δεν θα ήταν μόνο μια τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα αποτελούσε επίσης κίνδυνο για τους υπόλοιπους συμμάχους» σημείωσε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και τόνισε πως «όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος».

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση