HomeHL-WorldΑνακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα ξεκίνησαν όταν έριξαν δίχτυα σε ένα κόλπο στο Νότιο Πόλο, τον Ιανουάριο του 2013. Όταν οι επιστήμονες που επέβαιναν στο πλοίο RVIB Nathaniel B. Palmer τράβηξαν το δίχτυ συνειδητοποίησαν ότι το είδος – το οποίο εντοπίστηκε κοντά στα 579 μέτρα κάτω από το νερό – δεν ταίριαζε σε καμία υπάρχουσα περιγραφή.

Η αράχνη είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες θαλάσσιες αράχνες, με πόδια σχεδόν 3 εκατοστών, μια προβοσκίδα 0,25 εκατοστά, όπως ένα καλαμάκι και «τέσσερα μάτια με σκούρα μελάγχρωση αλλά και μια κοντή «διογκωμένη» κοιλιά και τρίχες γύρω από το στόμα της, ανέφερε η μελέτη.

Έχει επίσης μια «μακρόστενη» όψη και ένα νύχι, που έχει δύο δάχτυλα, ένα σταθερό και ένα που κινείται. Οι άκρες των νυχιών τους είναι μαύρες.Όπως και άλλες θαλάσσιες αράχνες, τα ζωτικά όργανα του Autropallene halanychi βρίσκονται στα πόδια τους. Χρησιμοποιούν τα πόδια τους ακόμη και για να αναπνέουν, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Andrew Mahon, στο McClatchy News.

Οι θαλάσσιες αράχνες ζευγαρώνουν μέσω των πόρων στα πόδια τους, σύμφωνα με το Monterey Bay Aquarium, και στο συγκεκριμένο δείγμα αυτά τα συγκεκριμένα σημεία ήταν πολύ μεγάλα.

Πρόκειται για το όργανο που έχουν οι αρσενικές θαλάσσιες αράχνες για να μεταφέρουν αυγά που απελευθερώνονται από τα θηλυκά.

ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση