HomeΕΛΛΑΔΑΗ έκκληση Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Η έκκληση Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε για μία ακόμα φορά με τον πιο απλό τρόπο, το αυτονόητο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά και την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι προβληματικό να λέει κάποιος την άποψή του και να του λένε «αυτός είπε την άποψή του». Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Αν δεν γνωρίζεις για αυτό που μιλάς, η άποψή σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη, ασήμαντη. Για να έχεις λοιπόν άποψη, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα.  Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους, μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισέ τους, μίλα με τους ίδιους και με τα παιδιά.

»Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πολλές ιδιότητες, που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο.

»Αν θέλει ας ψηφίσει «όχι», αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Με ακούς να μιλάω με σιγουριά για αυτό το θέμα, γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες, έχω μιλήσει μαζί τους σε μία διαδικτυακή συνάντηση, από όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό.

»Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής τους ήταν να γίνουν γονείς, δεν έγιναν επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια. Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει.

»Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους, αυτή είναι όλη η προσπάθειά τους», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;

»Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος όταν βγήκε το σύμφωνο συμβίωσης. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», τόνισε κλείνοντας το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους γάμους τους.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση