HomeΚΟΣΜΟΣΚατέρρευσαν οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγήθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, ενώ μαίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό πάνω από 100 νεκρούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Η Λωρίδα της Γάζας αιμορραγεί και πάλι. Μετά από επτά ημέρες εκεχειρίας και την απελευθέρωση 110 ομήρων και 240 Παλαιστινίων κρατουμένων, Ισραήλ και Χαμάς άνοιξαν ξανά πυρ, βυθίζοντας στον πόνο και την καταστροφή τη Μέση Ανατολή.

Ρίχνοντας φυλλάδια, οι Ισραηλινοί καλούν τους αμάχους να φύγουν από τον νότο, με τον βορρά την ίδια στιγμή να έχει ισοπεδωθεί.

Σε τελευταία εξέλιξη, όπως ενημέρωσε το BBC πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός κατέρρευσαν.

Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο, με την ελπίδα να παραταθεί περαιτέρω η προσωρινή παύση των μαχών.

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Οι νεκροί τις τελευταίες ώρες από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπέρασαν τους 100. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής (1/12), σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, έχει φτάσει πλέον τους 109. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ξανά βομβαρδισμούς στη Γάζα σήμερα το πρωί, στοχεύοντας κατοικημένες περιοχές και προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο IDF ανακοίνωσε πως έχει πλήξει περισσότερους από 200 στόχους σήμερα, από τη στιγμή που έληξε η κατάπαυση του πυρός.

Εφιαλτικές στιγμές για τους αμάχους ξανά στη Γάζα

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή μετά τη λήξη της εκεχειρίας είναι, για άλλη μια φορά, γροθιά στο στομάχι. Δεκάδες άμαχοι πέφτουν θύματα των βομβαρδισμών και πανικόβλητοι οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τα ερείπια με γυμνά χέρια.

 

news247.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση