HomeHL-9Το ευχαριστώ του Ρεθύμνου στους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς Σασμός

Το ευχαριστώ του Ρεθύμνου στους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς Σασμός

Aνέβασε αισθητά την αναγνωρισιμότητα και την προβολή του Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης τιμά μία προσωπικότητα ή έναν φορέα που έχει συμβάλει ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προβολή του Ρεθύμνου.

Με σχετική απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2023, η φετινή τιμητική διάκριση αφορούσε την –βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του συντοπίτη μας, Σπύρου Πετρουλάκη– τηλεοπτική σειρά Σασμός, καθώς, με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Τουρισμού, ανέβασε αισθητά την αναγνωρισιμότητα και την προβολή του Ρεθύμνου και, φυσικά, της Κρήτης.

Μετά την ανακοίνωση, λοιπόν, από τον Alpha ΤV και τους παραγωγούς ότι ξεκινούν τριήμερα γυρίσματα στο Ρέθυμνο, η Επιτροπή και το Tμήμα Τουρισμού οργάνωσε την υποδοχή και την αντίστοιχη εκδήλωση προς τιμήν τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Ρεθύμνης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, του Προέδρου Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, Μανώλη Τσακαλάκη, του Προέδρου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρεθύμνης, Νίκου Μάκρα, των μελών του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, Κατερίνα Ξεκάλου και Μιχάλη Χριστοφοράκη, του Προέδρου των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Οχημάτων Ρεθύμνης, Μανόλη Σαλβαράκη, του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικού Ρεθύμνου Αρχαία Ελεύθερνα, Αργύρη Σκορδίλη και της εκπροσώπου της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνου Ξένιος Ζευς, Αργυρώς Περάκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, Γεώργιος Γεωργαλής, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, εκπρόσωποι θεατρικών ομάδων και πολλοί Ρεθυμνιώτες φίλοι της σειράς.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Χρήστου Τζανιδάκη έδωσε με τα μέλη του τη νότα της κρητικής επίσημης υποδοχής και εμπλούτισε το δείπνο που ακολούθησε με χορό και μουσική από τον Σήφη Τσουρδαλάκη στη λύρα και τον Μανώλη Κυδωνάκη στο λαούτο.

Εκτός από τις τιμητικές διακρίσεις που παρέλαβαν η δημοσιογράφος Ελένη Στάθογλου από τον Alpha TV, o Κώστας Καούλας από την Καραγιάννης-Kappa Studios, η σκηνοθέτιδα Ζωή Φίλιππα, και οι πρωταγωνιστές, Μαρία Τζομπανάκη, Μιχάλης Αεράκης, Στέλιος Μάινας και Βασίλης Μπισμπίκης, όλη η ομάδα παραγωγής παρέλαβε δώρα πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα από τις εταιρείες 35Ν Cretan Distillery, βότανα Thamma Organic της οικογένειας Δομαζάκη, Τυροκομικά Προϊόντα Γασπαράκης, ελιές Eλαιώνα Πηγή του Ν. Καφφάτου, μέλι Άγιος Παύλος Honey του Νικολάου Παπαδάκη και ελαιόλαδο Akalli της οικογένειας Ζαχαριουδάκη.

Η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στην υποδοχή, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης, τους Φορείς και τους Ρεθυμνιώτες που βοήθησαν και διευκόλυναν την πραγματοποίηση της φιλοξενίας και τη ροή των γυρισμάτων μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε φέτος αρκετές ευρωπαϊκές και ελληνικές παραγωγές, έχοντας την πεποίθηση ότι, η ανάδειξη ενός προορισμού μέσα από μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή, αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό τρόπο προβολής και προώθησης, καθώς αγγίζει άμεσα το συναίσθημα των δυνητικών επισκεπτών, επικοινωνώντας τους, όχι μόνο ένα τοπίο ή μια διαδρομή, αλλά και την ιδιαίτερη ταυτότητα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Με βάση τα παραπάνω, η σειρά Σασμός, κατάφερε να κάνει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού να ονειρευτεί και να σχεδιάσει ένα ταξίδι στο Ρέθυμνο.

Είμαστε ευτυχείς που υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε αυτήν την όμορφη παρέα αξιόλογων ηθοποιών και συντελεστών, χαιρόμαστε που είχαμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε από κοντά την εταιρεία Γιάννη Καραγιάννη-Kappa Studios για την επιλογή του Ρεθύμνου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και τον διευθυντή του Alpha TV, Μανώλη Δραϊνάκη, για την εξαιρετική προβολή της τιμητικής εκδήλωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιες παραγωγές, οι οποίες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της πόλης και του νησιού μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση