HomeHL-TOPΣύλληψη 12χρονου μαθητή μετά από σοκαριστικό επεισόδιο βίας σε Γυμνάσιο

Σύλληψη 12χρονου μαθητή μετά από σοκαριστικό επεισόδιο βίας σε Γυμνάσιο

Οι γονείς του θύματος αναζητούν δικαιοσύνη καθώς η βία μεταξύ μαθητών φέρεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/11, ένα φοβερό περιστατικό βίας συγκλόνισε ένα σχολείο στα Χανιά, με έναν 12χρονο μαθητή να είναι το θύμα αυτής της κατάστασης. Η καταγγελία έγινε από τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος αναφέρει ότι η συμπεριφορά του γιου του ήταν η αφορμή για μια σειρά από επεισόδια βίας, όπου άλλοι μαθητές πέταγαν πέτρες στον 12χρονο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, ο γιος του προσπάθησε να υπερασπιστεί έναν φίλο του, τον οποίο ομάδα μαθητών φέρεται να παρενοχλούσε εδώ και μέρες. Η κατάσταση εξελίχθηκε όταν ο 12χρονος επενέβη για να υποστηρίξει τον φίλο του, και τότε ξεκίνησαν οι φρικαλεότητες. Οι συμμαθητές τον παρακολούθησαν, τον περικύκλωσαν, και μετά από απειλές και βανδαλισμό, τον επιτέθηκαν με πέτρες και κλωτσιές.

Το θύμα περιγράφει ότι, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένο από τους συμμαθητές, ένας από αυτούς τον έπιασε από το λαιμό και του έριξε σφαλιάρα, ενώ άλλοι συνέχιζαν την επίθεση με πέτρες. Η επεισόδια ολοκληρώθηκαν κοντά στο νεκροταφείο, όπου ένας περαστικός επέβαλε την τάξη.

Η οικογένεια του θύματος ασκεί πιέσεις για να αναληφθεί δράση από τις αρχές και το σχολείο. Ο πατέρας καταγγέλλει το φαινόμενο της βίας μεταξύ μαθητών και ζητά λύσεις από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της ανησυχητικής πραγματικότητας που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Παράλληλα, οι αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός 12χρονου μαθητή, υπηκόου Μαρόκου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση