HomeHL-9«Αγόρασα τα στικάκια νικοτίνης το καλοκαίρι από περίπτερο»

«Αγόρασα τα στικάκια νικοτίνης το καλοκαίρι από περίπτερο»

Τι αναφέρει στην κατάθεσή του ο 14χρονος μαθητή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατάθεση από τον ανήλικο, ο οποίος πήρε μαζί του στο σχολείο στικάκια νικοτίνης, έλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της έρευνας για τη λιποθυμία τριών μαθητών.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όταν τρεις μαθητές -δύο 14χρονα κορίτσια και ένα 15χρονο αγόρι- εντοπίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Τα παιδιά βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά. Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τις δύο μαθήτριες (14 ετών) και έναν μαθητή (15 ετών) και τους μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, όπου αργότερα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με το iΕidiseis, ο 14χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι αγόρασε τα στικάκια στις αρχές του καλοκαιριού από περίπτερο σε περιοχή του νομού Ηρακλείου. Τα πήρε μαζί του στο σχολείο χωρίς να γνωρίζει τι προκαλεί η χρήση τους.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους γονείς των τριών παιδιών που λιποθύμησαν, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν μήνυση εναντίον του 14χρονου και των γονιών του. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση. Αρμόδιος αξιωματικός ήρθε σε επαφή με τον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να του σταλεί το συγκεντρωθέν υλικό από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Πλέον το τι μέλλει γενέσθαι, θα εξαρτηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα που θα αξιολογήσει την κατάσταση.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα συγκεκριμένα στικάκια νικοτίνης πωλούνται ως υποκατάστατα καπνίσματος σε άτομα που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Μπορεί κάποιος να τα βρει σε μίνι μάρκετ και περίπτερα, στα οποία έχουν πρόσβαση παιδιά. Πρόκειται για αυτοκόλλητα που ο χρήστης τα τοποθετεί στα ούλα. Η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ερώτημα, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, είναι πώς κατέληξαν στα χέρια του 14χρονου, καθώς η πώλησή τους σε ανήλικους είναι παράνομη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση