HomePost ItΕπιστολή ΟΕΒΕΝΧ για τη ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ και Δημόσια Ταμεία

Επιστολή ΟΕΒΕΝΧ για τη ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ και Δημόσια Ταμεία

Προς τους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Α. Γεωργιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τον Υπουργό  Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη,  αναφορικά με ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ και Δημόσια Ταμεία έστειλε η ΟΕΒΕΝΧ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί,

Επ’ αφορμής της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής,  που αφορά ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε το μεγάλο πρόβλημα συσσωρευμένων οφειλών χιλιάδων συναδέλφων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Τα 14 χρόνια οικονομικής κρίσης, πανδημίας και ενεργειακής κρίσης,  είχαν σαν αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να μην καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να βρεθούν με ανοιχτές οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Δυστυχώς εκτός ρύθμισης χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία,  βρίσκεται ένας στους δύο οφειλέτες,  βάση των στοιχείων που δημοσιοποίησε το Κέντρο Είσπραξης Ουσιαστικών Οφειλών και το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει χρέη τα οποία κουβαλάει από το παρελθόν και για τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μία ρύθμιση για να μην διαιωνίζονται.

Ως μόνη λύση για το μείζον θέμα των συσσωρευμένων οφειλών  είναι η ύπαρξη μιας νέας ρύθμισης που θα αφορά το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο και ΕΦΚΑ σε μία και μόνο οφειλή και με αριθμό δόσεων αναλόγως της  δυνατότητας  του κάθε επαγγελματία, προκειμένου να είναι βιώσιμη και οι επιχειρήσεις να πάρουν μία ουσιαστική ανάσα, αλλά και να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία. Σε διαφορετική περίπτωση ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων δυστυχώς θα οδηγηθεί σε λουκέτο.

Κύριοι Υπουργοί,

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αντιληφθείτε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ρύθμισης και θα πράξετε αναλόγως.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση