HomeHL-HealthΣάνεν Ντόχερτι: «Δεν θέλω να πεθάνω»

Σάνεν Ντόχερτι: «Δεν θέλω να πεθάνω»

 Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την μάχη με τον καρκίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει η Σάνεν Ντόχερτι για την μάχη της με τον καρκίνο. «Δεν θέλω να πεθάνω», λέει η γνωστή ηθοποιός, ενώ αποκαλύπτει ότι ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση και στα οστά της. Με χαρακτηριστική ειλικρίνεια και αισιοδοξία, η 52χρονη Σάνεν Ντόχερτι στέλνει ισχυρό μήνυμα δύναμης και θέλησης για ζωή, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει την θεραπεία της. Εμφανίζεται, δε, πιο αποφασισμένη από ποτέ να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα.

«Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή. Δεν έχω τελειώσει με την αγάπη. Δεν έχω τελειώσει με την δημιουργία. Δεν έχω τελειώσει με το να αλλάζω τα πράγματα προς το καλύτερο», λέει χαμογελώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο PEOPLE. «Απλώς δεν είμαι — δεν τελείωσα».

Μετά την αρχική διάγνωση για καρκίνο του μαστού το 2015, η Ντόχερτι έκανε μαστεκτομή και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Τον Απρίλιο του 2017, αποκάλυψε ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε φάση ύφεσης. Αλλά μέχρι το 2019, ο καρκίνος επέστρεψε – και η ίδια ανακοίνωσε τη διάγνωσή της με μεταστατικό καρκίνο σταδίου 4 τον επόμενο χρόνο.

«Όταν ρωτάς τον εαυτό σου, “γιατί εγώ; Γιατί έπαθα καρκίνο;” και μετά “γιατί επανήλθε ο καρκίνος μου;“, “γιατί είμαι στο στάδιο 4;”, αυτό σε οδηγεί να αναζητήσεις τον μεγαλύτερο σκοπό στη ζωή», εξηγεί η Ντόχερτι.

Η ίδια ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τα κονδύλια για την έρευνα για τον καρκίνο. «Είναι τρελό για μένα [που] δεν έχουμε ακόμα θεραπεία», λέει.

Τον Ιούνιο, η ηθοποιός ανέφερε στο Instagram ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της και ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πέντε μήνες νωρίτερα για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο. «Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω ζήσει σε ολόκληρη τη ζωή μου», λέει.

Αυτή την στιγμή, η Ντόχερτι ελπίζει να μπει σε κλινικές δοκιμές καθώς αναπτύσσονται νέες θεραπείες. Περισσότερο όμως οδηγείται από την επιθυμία της να αποδείξει ότι μπορεί να εργαστεί παρά την διάγνωση καρκίνου.

«Οι άνθρωποι απλώς υποθέτουν ότι σημαίνει ότι δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς να φας, δεν μπορείς να εργαστείς. Σε βόσκουν σε πολύ μικρή ηλικία — “Τελειώνεις, είσαι συνταξιούχος” και εμείς όχι», τονίζει. «Είμαστε ζωντανοί και έχουμε τόσο διαφορετική άποψη για την ζωή. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να εργαστούμε, να αγκαλιάσουμε τη ζωή και να συνεχίσουμε να προχωράμε», λέει η ηθοποιός.

Κάθε πρωί, νιώθει ευγνώμων για άλλη μια μέρα με τους φίλους της, την οικογένειά της και τον σκύλο της. «Η μεγαλύτερη μου ανάμνηση δεν έχει έρθει ακόμα», λέει. «Προσεύχομαι. Ξυπνάω και πηγαίνω για ύπνο ευχαριστώντας τον Θεό, προσεύχομαι για τα πράγματα που έχουν σημασία για μένα χωρίς να ζητάω πολλά. Με συνδέει με μια ανώτερη δύναμη και πνευματικότητα. Η πίστη μου είναι το μάντρα μου», τονίζει.

«Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά έχεις περισσότερη επίγνωση των πάντων και νιώθεις τόσο ευλογημένος. Είμαστε οι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν περισσότερο, γιατί είμαστε πολύ ευγνώμονες για κάθε δευτερόλεπτο, κάθε ώρα, κάθε μέρα που βρισκόμαστε εδώ», καταλήγει η ηθοποιός.

enikos.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση