HomeΕΛΛΑΔΑΟΤΕ: Μπήκαν οι υπογραφές για την Telekom Romania Mobile

ΟΤΕ: Μπήκαν οι υπογραφές για την Telekom Romania Mobile

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την απόκτηση του 99,9999994% στην Telekom Romania Mobile Communications (TRM) ανακοίνωσε η Quantum Project.

Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον Ρουμάνο επιχειρηματία Adrian Tomsa, ανακοίνωσε επίσης ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαρτάται από τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς του ρουμανικού κράτους, παράλληλα με την οριστικοποίηση των προαιρέσεων της συμφωνίας. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε το προσφερόμενο τίμημα.

«Ελπίζουμε ότι τα κρατικά όργανα της Ρουμανίας θα επανεξετάσουν ευνοϊκά αυτήν τη συναλλαγή το συντομότερο δυνατόν, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν ήδη υποβληθεί για τον σκοπό αυτόν.

Η διατήρηση της Telekom Romania Mobile Communications ως ξεχωριστού παίκτη στην αγορά, χωρίς να συμμετέχει κανένας άλλος όμιλος τηλεπικοινωνιών που υπάρχει στη ρουμανική αγορά, θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος αγοράς προς όφελος όλων των χρηστών στη Ρουμανία», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο Adrian Tomsa.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν υπήρξε σημαντικός αριθμός επενδυτών που ενδιαφέρθηκε τα τελευταία χρόνια να εξαγοράσει την εταιρεία που λειτουργεί ο ΟΤΕ και αυτό, σύμφωνα με την Quantum Project, επιβεβαιώνει τις δυνατότητές της.

Οι Ρουμάνοι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο Quantum Project σκοπεύουν να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν μια ισχυρή, 100% ρουμανική επωνυμία, αφιερωμένη αποκλειστικά σε εγχώριους πελάτες της.

«Το ενδιαφέρον για την Telekom Romania Mobile Communications που εκφράστηκε από πολλούς επενδυτές τα τελευταία χρόνια χρησιμεύει μόνο για να καταδείξει και να ενισχύσει τις δυνατότητες της εταιρείας και της ρουμανικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μετατροπής της εταιρείας σε έναν τοπικό, δυναμικό, ασφαλή φορέα, αφιερωμένο σε όλους τους εγχώριους οικιακούς πελάτες και, ταυτόχρονα, θα παρέχουμε υποστήριξη για τα μεγάλα εθνικά έργα ψηφιοποίησης που χρειάζεται πολύ η Ρουμανία.

Αναλαμβάνοντας αυτές τις δραστηριότητες, θα αναπτύξουμε ένα 100% επιτυχημένο ρουμανικό έργο, με την ελπίδα ότι αυτό το μοντέλο θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για το ρουμανικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους του έργου μας που θα κάνουν αυτήν τη συναλλαγή δυνατή», πρόσθεσε ο Adrian Tomsa.

Η συμφωνία εξαγοράς της Telekom Mobile Romania από την Quantum Project παραδόθηκε στην τοπική Αρχή Ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Μπογκντάν Τσιριτόιου, δήλωσε ότι η συναλλαγή θα αναλυθεί από την άποψη της κρατικής ασφάλειας και πιθανότατα θα ληφθεί απόφαση στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, φαίνεται απίθανο να δημιουργηθεί κώλυμα, δεδομένου ότι η Quantum Project δεν έχει δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες.

«Λάβαμε την τεκμηρίωση σχετικά με την πρόθεση της Quantum Projects SRL να εξαγοράσει την Telekom Romania. Το επόμενο διάστημα θα αναλύσουμε σε ποιον βαθμό μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η συναλλαγή και πώς επηρεάζει τον ανταγωνισμό στην αγορά. Θα πάρουμε μια απόφαση, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ένας στρατηγικός τομέας και, ως εκ τούτου, η Επιτροπή για την Εξέταση Επενδύσεων θα πραγματοποιήσει ανάλυση ασφάλειας», είπε χθες στο τοπικό ιστότοπο HotNews.ro ο Μπογκντάν Τσιριτόιου, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνισμού της Ρουμανίας.

Αύριο πιθανώς, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ, ίσως υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Βαγγέλης Μανδραβέλης

powergame

Διαφήμιση
Διαφήμιση