HomeHL1-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ: Στη Ντόχα οι αρχηγοί Μοσάντ και CIA – Μιλούν για απελευθέρωση ομήρων και εκτός γυναικών και παιδιών

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Ντόχα οι αρχηγοί Μοσάντ και CIA – Μιλούν για απελευθέρωση ομήρων και εκτός γυναικών και παιδιών

Άγνωστος ο αριθμός των ομήρων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Ντόχα βρίσκονται οι επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA, οι οποίοι συναντώνται με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και συζητούν ένα σχέδιο που θα αφορά την απελευθέρωση και των λοιπών ομήρων, πέραν των γυναικών και των παιδιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στη συνάντηση του Ντέιβιντ Μπαρνέα και του Ουίλιαμ Μπερνς με τον Μοχάμεντ αλ Θάνι συμμετείχαν και Αιγύπτιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Άλλη πηγή ανέφερε πως οι Μπαρνέα και Μπαρνς θα συναντηθούν επίσης με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του που ασχολούναι με τις συνομιλίες με τη Χαμάς. Ο σκοπός της συνάντησης είναι διττός: να προσδιοριστούν οι επόμενες συναλλαγές για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, αλλά και να καθοριστούν και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί διαμεσολάβησης για τους δύο τελευταίους γύρους που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Άγνωστος ο αριθμός των ομήρων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει πόσοι παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας πέραν των 20 που αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα και αύριο. Ακόμη, η Ντόχα επισήμαν πως ο βασικός στόχος για τις διαπραγματεύσεις είναι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση