HomeHL-9Δυναμικό «παρών» με νέες συμμετοχές στο συλλαλητήριο για την υγεία

Δυναμικό «παρών» με νέες συμμετοχές στο συλλαλητήριο για την υγεία

Την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις συλλόγων και φορέων να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση με αίτημα την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού που θα γίνει την Πέμπτη, στις 11 η ώρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των φορέων

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  συμμετέχει στη στάση εργασίας

Συνάδελφοι το Δ.Σ. της ΕΙΥΗ αποφάσισε παράταση της στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΗ για την Πεμπτη 30/11 μέχρι τις 5 μ.μ. προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικων.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και εμπορευματοποίησης των δημόσιων δομών και της πολιτικής του «Πάμε και όπου βγει» και στον τομέα της υγείας. Σε μια περίοδο που η ίδια πολιτική έχει ισοπεδώσει τους μισθούς μας, με την ακρίβεια, τις  συνεχείς ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και την ενέργεια, να έχουν αποτελειώσει το όποιο εισόδημα μας έχει μείνει και να πληρώνουμε παντού φάρμακα, εξετάσεις, απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία.

Το «νέο» ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση, που τίποτα το νέο δεν έχει, πάρα μόνο δεινά για τον λαό, προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση, την πληρότητα, το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την παράδοση τους στους εμπόρους της υγείας.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην σχεδιασμένη απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, στην κατάρρευση του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Συνολικά τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Πολλές κλινικές (π.χ. Παθολογική Βενιζελείου, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια κινδυνεύουν με λουκέτο. Χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων της Κρήτης περιμένουν πάνω από 9000 ασθενείς.

Επιπλέον καθημερινά, δεν δουλεύουμε μόνο με τον κίνδυνο του εργατικού ατυχήματος, από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, αλλά και από το αν σε μια τέτοια περίπτωση βρούμε κρεβάτι και γιατρούς να μας σώσουν. Καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που συνάδελφοι μας επισκέπτονται σακατεμένοι τα νοσοκομεία και από την υποστελέχωση είτε περιμένουν για ώρες στην αναμονή, είτε φτάνουν μέχρι και σε νοσοκομεία της Αττικής για νοσηλεία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τα μέλη της, κάθε εργαζόμενο στα εμπορικά καταστήματα, τα Σούπερ Μάρκετ, τις αποθήκες και τα εργοστάσια να συμμετέχουμε δυναμικά στην παγκρήτια κινητοποίηση που καλούν τα υγειονομικά σωματεία 30/11 11πμ πλ. Ελευθερίας.

Μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας.
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον για τους χώρους δουλειάς διεκδικούμε:

  • Να καλυφθούν με κέντρα υγείας οι βιομηχανικές ζώνες του Ηρακλείου (ΒΙ.ΠΕ., ΒΙΟ.ΠΑ. Φοινικιάς, ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσσου).
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (ΣΕΠΕ), με μόνιμο προσωπικό από έμπειρους επιθεωρητές, να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου: Ολοι στην παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Ηρακλείου χαιρετίζει και συμμετέχει στη Παγκρήτια κινητοποίηση για την δημόσια υγεία .που διοργανώνουν υγειονομικοί ,τα εργατικά Κέντρα Κρήτης ,φορείς, την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στη πλατεία ελευθερίας και ώρα 11.00πμ.

Το Δημόσιο νοσοκομείο οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό σε υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών αλλά και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών Οι παραιτήσεις των γιατρών έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωση των μισθών της εντατικοποίησης που κτυπά κόκκινο και των εντέλλεσθε.                             ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να καταργηθεί ο νόμος για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών για δωρεάν υγεία .

Που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Που κατοχυρώνει την είσοδο των ιδιωτών γιατρών.

Που καθιερώνει απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή.

Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες .

Ζητούμε άμεσα την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων ,της ΠΦΥ των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο , κανένα Κέντρο Υγείας

Αύξηση της χρηματοδότησης όλων των μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ τα εργατικά σωματεία ,καλούμε το λαό του Ηρακλείου να συμμετέχει μαζικά στο συλλογικό αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπολος» στην παγκρήτια κινητοποίηση για τη δημόσια Υγεία

Ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς  βιώνουμε τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο,  που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη  σήμερα  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ  και την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  του 2023. Για το λόγο αυτό συμμετέχει στη στάση εργασίας από τις 10:00πμ μέχρι την λήξη του ωραρίου, που έχει κηρύξει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όλο το δημόσιο και καλεί τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν στη Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  2023, ώρα 11:00  στην πλατεία Ελευθερίας, με αιτήματα:

Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών

Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.

Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου

Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση