HomeHL-GreeceΣΥΡΙΖΑ: Συναντώνται από αύριο οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Συναντώνται από αύριο οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα

Καθορισμός των επόμενων βημάτων με ορόσημο τον προϋπολογισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη τους συνάντηση, και ημιεπίσημα, αναμένεται να έχουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αν και ήταν σε επαφή σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αντικείμενο του αυριανού ραντεβού ο καθορισμός των επόμενων βημάτων με ορόσημο τον προϋπολογισμό, όπου οι αποχωρήσαντες βουλευτές αναμένεται να εμφανιστούν με «εναλλακτικό σχέδιο», προκειμένου να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη αντιπολιτευτική πρόταση.

Ο Χαρίτσης, κατά πάσα πιθανότητα, επικεφαλής της νέας ΚΟ

Και την ώρα που συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» για την υπό σχηματισμό νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11, η ανεξάρτητη βουλευτής, Πέτη Πέρκα μίλησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA για τα επόμενα βήματα τόσο για την ΚΟ αλλά και για τον νέο φορέα.

Η κ. Πέρκα, επιβεβαίωσε εμμέσως την πιθανότητα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας να τεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός». Απαντώντας στην ερώτηση ποια θα είναι διαφορά του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πέρκα είπε «πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής κρίσης και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα».

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που έχει κρατήσει την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κράτησει στάση ουδετερότητας, εγώ θα έλεγα αποχής. Όταν κινδυνευέι αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

Μιλώντας για τους λόγους της δικής της αποχώρησης, ανέφερε πως είναι «προφανώς πολιτικοί οι λόγοι». Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη της κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας: «Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση