HomeΚΡΗΤΗΠαύλος Μπαριτάκης: «Οι ένδοξες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης, γράφτηκαν με το αίμα των προγόνων μας»

Παύλος Μπαριτάκης: «Οι ένδοξες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης, γράφτηκαν με το αίμα των προγόνων μας»

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημέρα Μνήμης η σημερινή και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Η κορυφαία πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης των Ελλήνων, στη σύγχρονη Ιστορία μας, είναι η Εθνική Αντίσταση κατά των Δυνάμεων Κατοχής.

Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες τότε γράφτηκαν, με το αίμα των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν, ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στο Ναζισμό και αποτελώντας το παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία και την πατρίδα.

Η σημερινή ημέρα δε, για τη Βιάννο έχει ιδιαίτερη σημασία, που αντιστάθηκε στο Φασισμό και το Ναζισμό, πληρώνοντας ακριβά τον αγώνα, όταν 461 Εθνομάρτυρες σφαγιάσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το Σεπτέμβριο του 1943.

Έχουμε ιερό χρέος όλοι εμείς να διδαχθούμε από τα διαχρονικά και αέναα μηνύματα της θυσίας τους, να διατηρούμε άσβεστη στη μνήμη μας τη θυσία των προγόνων μας και να πορευόμαστε με αυτό, ως γνώμονα στην καθημερινότητα μας.

Για αυτό και στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι και με ενότητα, μεθοδικότητα να καταφέρουμε και να πετύχουμε το στόχο της δικαίωσης της Αντίστασης και της Θυσίας της Ελλάδας.

Διεκδικούμε τη Δικαιοσύνη απέναντι στα εγκλήματα και στις δολοφονίες των αθώων προγόνων μας από τον τακτικό γερμανικό στρατό. Εγκλήματα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση