HomeHL-WorldΕπίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: 194.000€ συγκεντρώθηκαν για τον μετανάστη που χτύπησε τον δράστη

Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: 194.000€ συγκεντρώθηκαν για τον μετανάστη που χτύπησε τον δράστη

Και 81.000 ευρώ για υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που προστάτευσε τα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσω διαδικτυακού εράνου συγκεντρώθηκαν 194.000 ευρώ για τον Βραζιλιάνο μετανάστη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ακινητοποίηση και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο Δουβλίνο.

Πρόκειται για τον 50χρονο Βραζιλιάνο δικυκλιστή Κάιο Μπενίσιο, ο οποίος αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους πώς βοήθησε στην ακινητοποίηση του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι, χτυπώντας τον στο κεφάλι με το κράνος του.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας gofundme.com διοργανώθηκε έρανος με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Βραζιλιάνο διανομέα, κόντρα στην αντιμεταναστευτική ρητορική. Ο έρανος τιτλοφορήθηκε «Buy Caio Benicio a pint» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Κέρασε τον Κάιο Μπενίσιο μια μπύρα»). Ξεπέρασε όμως κάθε προσδοκία, αφού συγκεντρώθηκαν 194.000 ευρώ.

Επίσης, σε ανάλογο διαδικτυακό έρανο, συγκεντρώθηκαν 81.000 ευρώ για υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που προστάτευσε τα παιδιά που κινδύνευσαν από τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την Τετάρτη.

Πέντε τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι

Υπενθυμίζεται πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι, ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ένα από αυτά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Χέλεν Μάκεντι.

Το περιστατικό πυροδότησε ταραχές στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς που υποστήριξαν ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός. Οι ταραξίες λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν περιπολικά της αστυνομίας και λεωφορεία.

Η ιρλανδική αστυνομία – η οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει την εθνικότητα του δράστη, ούτε έχει προσδιορίσει το κίνητρό του – προχώρησε σε 34 συλλήψεις για τις ταραχές.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση