HomeΚΡΗΤΗΜε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, κομμάτων, οργανώσεων αποστράτων και φορέων.

1-3-2

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία ενώ ακολούθησε ομιλία για την Εθνική Αντίσταση από την διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου – Μποδοσάκειο κ. Αικατερίνη Κοπιδάκη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης σε δήλωση του για τον σημερινό εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα την Εθνική Αντίσταση δηλαδή, όλες και όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν κατά του ναζισμού και φασισμού για την ελευθερία της Πατρίδας. Αναγνωρίζουμε τον αγώνα και τον ηρωισμό του Ελληνικού λαού ενάντια στη Κατοχή των Γερμανών και Ιταλών.

Ο νόμος με τον οποίο αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση το 1982 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο κει επί Κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πράξη υψίστης Εθνικής σημασίας. Τέλος το μήνυμα που εκπέμπεται είναι διαχρονικό: Είναι υποχρέωση μας να αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της ελευθερίας και τη Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα δηλαδή ατομικό, συλλογικό και εθνικό».

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση