HomeHL-TOPΛεωφόρος Δημοκρατίας: Πεύκα κόβονται για την ασφάλεια των περαστικών και των μαθητών – Φωτογραφίες

Λεωφόρος Δημοκρατίας: Πεύκα κόβονται για την ασφάλεια των περαστικών και των μαθητών – Φωτογραφίες

Πράσινο φως έδωσε το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια σημαντική κίνηση για την ασφάλεια των πεζών, των μαθητών και των οδηγών, ξεκίνησε η διαδικασία κοπής πεύκων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, ακριβώς μπροστά από το 3ο Λύκειο. Η απόφαση ελήφθη, καθώς τα δέντρα είχαν παρουσιάσει επικίνδυνα σημάδια στην κίνηση τους για την ασφάλεια του κοινού.

ikona_viber_2023-11-25_11-55-08-973

Τα πεύκα εδώ και χρόνια δημιουργούσαν επικίνδυνο εμπόδιο για τους περαστικούς και τους μαθητές που διέρχονταν καθημερινά από το σημείο. Επιπλέον, τα κλαδιά των δέντρων είχαν φθάσει σε απόσταση που απείλησε την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Η διαδικασία κοπής πεύκων ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, καθώς η ασφάλεια των πεζών, των μαθητών και των οδηγών είναι η προτεραιότητα του δήμου. Συγκεκριμένα, οι κοπές επικεντρώνονται στα δέντρα έξω από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο.

ikona_viber_2023-11-25_11-53-50-625

Η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση σε ανησυχίες των κατοίκων, που είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Ηρακλείου, θεωρώντας τα δέντρα επικίνδυνα. Με προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, οι κάτοικοι είχαν κερδίσει χρόνο, όμως η οριστική απόφαση άναψε το πράσινο φως για τον δήμο Ηρακλείου να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση