HomePost ItΝίκος Ανδρουλάκης: «Αρνείστε την προανακριτική διότι γνωρίζετε τις ευθύνες των “γαλάζιων” στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και του κ. Καραμανλή»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αρνείστε την προανακριτική διότι γνωρίζετε τις ευθύνες των “γαλάζιων” στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και του κ. Καραμανλή»

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε εμείς, που καταθέσαμε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών σε «πολιτικό αδιέξοδο», και δεν είναι σε αδιέξοδο οι ενορχηστρωτές άλλης μιας συγκάλυψης;

Το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, δεν είναι πόρισμα. Οι συνεχείς παρατάσεις, τα 3,5 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν στην ανάδοχο εταιρεία για «θετική ζημία», είναι δημοσιονομική διόρθωση!

Μας είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια, και προς τι συζητάτε. Αλλά η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που εσείς διορίσατε, κάνει την απόλυτη σύνδεση μεταξύ της μη υλοποίησης του έργου της 717 και τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας. Και είμαστε, -λέει-, σε «πολιτικό αδιέξοδο»!

Ξέρετε, ο βιασμός της λογικής έχει όρια. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για την οποιαδήποτε υπόθεση, που δίνει το περιθώριο της φαυλότητας και της κοροϊδίας. Μιλάμε για τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας. Για οικογένειες που περιμένουν την αλήθεια.

Πού είναι ο κ. Καραμανλής;

Δεν έχει διαβάσει κανείς από εσάς το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που κάνει λόγο ξεκάθαρα γιααπιστία. Ξεκάθαρα.Γιατί, λοιπόν, ενώ μιλά συγκεκριμένα για απιστία ως προς τον κ. Καραμανλή, εσείς επιμένετε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες; Για ποιο λόγο;

Για τον ίδιο λόγο που ο κ. Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2021 όταν του έδωσε η Αρχή Διαφάνειας τα στοιχεία για τα πρόσωπα, που εμπόδιζαν την υλοποίηση της σύμβασης, δεν τα προσκόμισε στη δικαιοσύνη.

Και αυτός, για τους ίδιους λόγους που τον καλύπτετε σήμερα, καλύπτοντας τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή σας, το πήρε και αντί να το πάει στη δικαιοσύνη, το έβαλε βαθιά στο συρτάρι του, κ. Βορίδη.

Είναι πάγια πρακτική σας η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας με νομικές ακροβασίες, διότι δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς όσα είπατε. Όταν μας ψέγετε γιατί μιλάμε για ανθρωποκτονίες και όταν ήδη σας έχουμε απαντήσει ότι υπάρχει έρευνα της δικαιοσύνης στη Λάρισα.

Είπαμε και στον κ. Φάμελλο ότι ξεκινάμε από το 2015, όχι γιατί δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε από το 2014, αλλά γιατί αυτό λέει το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Εμείς δεν βάλαμε σάλτσες σε αυτή την υπόθεση. Εμείς ακολουθήσαμε λέξηπρος λέξη το πόρισμα, γιατί συνδέεται απολύτως η μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης με το τραγικό δυστύχημα -με το έγκλημα των Τεμπών- που στέρησε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας.

Αν σε όλα αυτά εσείς απαντάτε με ένα μεγαλοπρεπές «όχι» απέναντι στην προανακριτική επιτροπή, το κάνετε για έναν και μόνο λόγο: Διότι γνωρίζετε τις ευθύνες των “γαλάζιων” στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, που ενώ υπήρχε η έρευνα της Αρχής Διαφάνειας, έκαναν πως ούτε γνώριζαν ούτε άκουσαν καθώς είναι υπεύθυνοι, που δεν υλοποιήθηκε το έργο μετά από επτά χρόνια κοροϊδίας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση