HomeΚΡΗΤΗΔήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στα πορτοκαλί θα φωτιστεί συμβολικά η Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πορτοκαλί θα φωτιστεί συμβολικά η Λότζια το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Η βία κατά των γυναικών, είναι ένα μεγάλο και διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα. Δεν έχει τόπο, εθνικότητα, θρησκεία, ηλικία. Τίποτε δεν εμποδίζει το φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται με τον ίδιο σφοδρό και αποτρόπαιο ρυθμό και στην εποχή μας. Οι κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών, εξακολουθούν να παρουσιάζονται σε όλους τους τομείς της ζωής και σε κάθε χώρα – από την φτωχότερη έως την πλέον ανεπτυγμένη.

Η δημοσιοποίηση της βίας που έχουν υποστεί οι γυναίκες στις σύγχρονες κοινωνίες, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα, να καταδειχθεί το μείζον τούτο ζήτημα, που σε παλαιότερους καιρούς έμενε στο σκοτάδι. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποίηση κράτους και κοινωνίας. Στην απολύτως αναγκαία ευαισθητοποίηση, για την εξάλειψη της ακραίας καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία ανεκτικότητα δεν πρέπει να υπάρχει στην έμφυλη βία. Η σιωπή και ο φόβος πρέπει να εξαλειφθούν. Η ασφάλεια κάθε γυναίκας, η ισότητα των φύλων, ο αμοιβαίος σεβασμός, οφείλουν να είναι ο ορίζοντας κάθε κοινωνίας.

Είμαστε πάντα δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες. Στον Δήμο Ηρακλείου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, μαζί με την παραμονή σε έναν ασφαλή χώρο, προσφέρει ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια στις γυναίκες και στα ανήλικα παιδιά τους, που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), ενημερώνει, κινητοποιεί, ευαισθητοποιεί με διάφορες δράσεις την κοινωνία, για ζητήματα ανισοτήτων μεταξύ των φύλων, για την σωστή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση όλων των σχετικών ζητημάτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση