HomeHL-9ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητεί πλάνο εξόδου από την κρίση – «Πυρετός» επαφών της ομάδας Αχτσιόγλου με φόντο τη νέα ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητεί πλάνο εξόδου από την κρίση – «Πυρετός» επαφών της ομάδας Αχτσιόγλου με φόντο τη νέα ΚΟ

Πλάνο εξόδου από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, με ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η επόμενη ημέρα απασχολεί πολύ του «11» οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκροτήσουν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον Αλέξη Χαρίτση αλλά και για τον ορισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν συνεχώς ανοιχτοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το νέο εγχείρημα θα είναι κοινό, αλλιώς ο χώρος θα κατακερματιστεί. Οι «6+6» δεν έχουν κάνει ακόμα τον προγραμματισμό για τον νέο φορέα που θα σχηματιστεί ενόψει και των ευρωεκλογών, καθώς το βλέμμα είναι στραμμένο στην παρουσία τους στη «μάχη» του προϋπολογισμού, που θα είναι το πρώτο crash test.

Θα γίνουν πολλές συναντήσεις καθώς όπως αναφέρουν, δεν θέλουν να προέρχεται από τα «θραύσματα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να είναι κάτι ευρύτερο. Εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα και άλλα στελέχη θα αποχωρήσουν από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο στρατηγείο τους θα στηθεί στον Νέο Κόσμο, ενώ φαίνεται να γίνεται «άνοιγμα» και προς τον Πέτρο Κόκκαλη.

Με τον βουλευτή, Νάσο Ηλιόπουλο να περιγράφει ως πρώτο ορόσημο για το νέο σχήμα τις Ευρωεκλογές, αλλά και την ανάγκη να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο της πολιτικής συζήτησης μέσα από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως η κλιματική αλλαγή, τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» φέρονται να κοιτούν προς την πλευρά του ανεξάρτητου πλέον Ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη. Αναφερόμενος στην ανάγκη να προταχθεί η «πράσινη» ατζέντα, «προς τιμήν του ο Πέτρος Κόκκαλης σήκωσε αυτήν την ατζέντα από το 2019» ανέφερε χθες ο κ. Ηλιόπουλος, απαντώντας πως «θεωρώ ότι θα έπρεπε να δουλέψουμε σε μια τέτοια συμπόρευση» απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας τους, με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές.

Πλάνο εξόδου από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η στρατηγική για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τις αποχωρήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας. «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέδωσε τις τελευταίες εξελίξεις στην άρνηση όσων έφυγαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών.

Χωρίς πολιτικό επίδικο η διάσπαση. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση, η οποία ξεκίνησε από την επαύριο των εκλογών, τονίζεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με τη νέα ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών έμειναν συνολικά 36.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να κοιτάει ως μοναδικό, ταξικό και πολιτικό του αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτόν θέλουμε να νικήσουμε. Εφεξής θα κριθούμε όλοι στη μάχη που θα δίνουμε για να χάσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και όχι στη μάχη που θα δίνουν ορισμένοι για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη.

«Η αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Διότι αδυνατίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση την ώρα που ο Μητσοτάκης υλοποιεί ένα ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας της κοινωνίας, από το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι τον προϋπολογισμό, από τα θέματα των φυσικών καταστροφών μέχρι την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε», γράφει η Έλενα Ακρίτα στην πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση