HomeHL-GreeceΝίκος Παππάς για αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα πουν ότι καλώς έβαλε φορολογία ο Τσακαλώτος;

Νίκος Παππάς για αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα πουν ότι καλώς έβαλε φορολογία ο Τσακαλώτος;

Είχαν σχεδιάσει την εξοδό τους την ίδια νύχτα της δημοκρατικής εκλογής Κασσελάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλή τύχη στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος τους κάλεσε «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα» αναρωτώμενος «θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος καλά έκανε και έλγε «και λίγα σας βάλαμε;»».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα σχήμα ανταγωνιστικό που δημιουργείται «με ισχυρή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ υπενθύμισε ότι «όταν αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο δεν έκαναν Κοινοβουλευτική Ομάδα απέναντι στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν».

Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιούσε τον όρο αποστασία, ο κ. Παππάς είπε ότι «η λέξη αποστασία είναι πολύ φοροτισμένη αλλλά σημαίνει απόσταση από κάτι. Έχουν πάρει απόσταση και από τη λαϊκή εντολή και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου που ήρθε στην κάλπη».

Κατά τον ίδιο όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «την ίδια νύχτα της δημοκρατικής εκλογής είχαν σχεδιάσει την αποχώρησή τους. Θυμάμαι ότι άκουσα τον Τσακαλώτο που τώρα χτίζει το δικό του κόμμα, να μιλά για ήττα της αριστεράς ενώ η αριστερά είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα με κόσμο. Τώρα κατάλαβα γιατί το έκαναν. Είναι έλλειμα δημοκρατικής κουλτουρας. Φίλης, Σκουρλετης, Αχτσιογλου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος δεν σεβάστηκαν την δημοκραική έκφραση των πολιτών, δεν αναγνώρισαν τον νεοκλεγέντα πρόεδρο και άρχισαν να τον αποδομούν από την πρώτη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει μια τεχνητή επαναλαμβανόμενη παρίτηση στελεχών. Μίλησα με συντρόφισσα στην Λέσβο και από τα 1.400 μέλη είχαν παραιτηθεί 35 μέλη».

Στην ερώτηση, τέλος, αν υιοθετεί την τελευταία δήλωση Κασσελάκη για Τσακαλώτο-Κατρουγκαλο, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «τη φράση αυτή εάν την πολιτικοποιήσουμε την αποδέχομαι με την έννοια ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε πολιτικές που μας αναγκάσαν να εφαρμόσουμε».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση