HomeΚΟΣΜΟΣΠόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί γεννιούνται περισσότερα πρόωρα μωρά στη Γάζα – «Αύξηση κατά σχεδόν 30%»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Γιατί γεννιούνται περισσότερα πρόωρα μωρά στη Γάζα – «Αύξηση κατά σχεδόν 30%»

Δεκάδες πρόωρα μωρά διασώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από νοσοκομείο της βόρειας Γάζας, που βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών και μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των πρόωρων τοκετών αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% στην πολιορκούμενη- από το Ισραήλ- Γάζα τον τελευταίο μήνα, καθώς οι μητέρες βρίσκονται αντιμέτωπες με ολοένα και μεγαλύτερο στρες και ψυχικά τραύματα, ανέφερε σήμερα η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam.

Δεκάδες πρόωρα μωρά διασώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από νοσοκομείο της βόρειας Γάζας, που βρέθηκε στο στόχαστρο βομβαρδισμών και μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο.

Η Juzoor, μια οργάνωση που συνεργάζεται με την Oxfam και προσφέρει στήριξη σε εκατοντάδες εγκύους στη Γάζα, έκανε γνωστό πως ο αριθμός των πρόωρων τοκετών αυξήθηκε κατά 25-30% τον τελευταίο μήνα, αποδίδοντας την αύξηση αυτή στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των βομβαρδισμών και υποφέρουν από στρες και ψυχικά τραύματα.

Τα πρόωρα βρέφη είναι πιο επιρρεπή στις ασθένειες και η Juzoor λέει πως τουλάχιστον 1 νεογέννητο πέθανε σε καθένα από τα 13 καταφύγιά της για εκτοπισμένους ανθρώπους στη βόρεια Γάζα τον τελευταίο μήνα.

Ακόμα και πριν από τη σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Γάζα κατέγραφε υψηλά ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας, με τους θανάτους νεογέννητων να αντιπροσώπευαν το 68% του συνόλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Σάλι Αμπί Καλίλ, η περιφερειακή διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή της Oxfam, ανέφερε πως ορισμένες εκτοπισμένες μητέρες αναγκάστηκαν να γεννήσουν σε κατάμεστες από κόσμο τάξεις, χωρίς ιατρική βοήθεια ή βασικά μέσα υγιεινής.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς οπουδήποτε στον κόσμο που θα διαφωνούσε πως αυτό είναι απλά απάνθρωπο», υπογράμμισε.

protothema.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση