HomeHL-WorldΟλλανδία: Ανησυχούν οι δημοσιογράφοι μετά την εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς

Ολλανδία: Ανησυχούν οι δημοσιογράφοι μετά την εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς

Ο Γκέερτ Βίλντερς «υποκινεί την εχθρότητα και διατυπώνει απειλές εναντίον των δημοσιογράφων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νίκη στις βουλευτικές εκλογές του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς και του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) του οποίου ηγείται έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων.

Οι ανησυχίες των δημοσιογράφων συγκεντρώνονται στον αρνητικό αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης που πιθανόν να έχει η εκλογική νίκη του Γκέερτ Βίλντερς. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ένωσης ο Γκέερτ Βίλντερς υποκινεί την εχθρότητα και διατυπώνει απειλές εναντίον των δημοσιογράφων.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο Άμστερνταμ ο γενικός γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων, Τόμας Μπράνινγκ, ανέφερε πως ο Γκέερτ Βίλντερς έχει κάνει στο παρελθόν «ανησυχητικές δηλώσεις», όπως το 2021, όταν είχε χαρακτηρίσει «κοινωνικά αποβράσματα» τους δημοσιογράφους στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter. Στη συνέχεια, επισήμανε: «Είδαμε ότι αυτό είχε έναν αντίκτυπο στη δυνατότητα των δημοσιογράφων να εργάζονται με ασφάλεια».

Να σημειωθεί πως τόσο ο Γκέερτ Βίλντερς όσο και το κόμμα του, το PVV, δεν θέλουν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται δημόσια μέσα ενημέρωσης με τα χρήματα των φορολογουμένων. Επ’ αυτού, ο γενικός γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων τόνισε πως «το συμπέρασμα είναι ότι θέλει να καταργήσει τα δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Αξίζει να αναφερθεί πως το κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς ήρθε πρώτο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας 37 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου.

 

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση