HomeHL-TOPΑποχωρεί σήμερα η ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ -Συγκροτείται νέα ΚΟ

Αποχωρεί σήμερα η ομάδα Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ -Συγκροτείται νέα ΚΟ

Νέος πολιτικός φορέας στα σκαριά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 10 το πρωί θα ληφθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις και θα χαραχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη συντεταγμένη αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χουσείν Ζαεϊμπεν και Φερχάτ Οζγκιουρ ανεξαρτητοποιούνται και μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλωτο και την Πέτη Πέρκα συγκροτούν νέα ΚΟ. Αμφιθυμία μέχρι τελευταία στιγμή από τη Θεανώ Φωτίου.

Χθες τη νύχτα μετά από μια έκτακτη σύσκεψη τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου ζύγισαν τις εξελίξεις που δρομολογεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον κ. Κασσελάκη και κατέληξαν ότι ο καταλληλότερος χρόνος για τη δεύτερη μεγαλύτερη έξοδο από το κόμμα είναι τώρα.

Τα κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα φεύγουν σήμερα και γύρω στο μεσημέρι αναμένεται να στείλουν και τις σχετικές επιστολές ανεξαρτητοποίησης τους από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεγόμενοι και 40ρηδες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν έτοιμο το πλάνο της επόμενης ημέρας και έχουν συγκεντρώσει και τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να ανακοινώσουν στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή τους να συγκροτήσουν και ανεξάρτητη ΚΟ. Ένα δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή, αριθμώντας μέχρι και αυτή την ώρα 11 βουλευτές.

Επίφοβες Φωτίου και Αναγνωστοπούλου

Ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι ταλαντεύτηκαν αρκετά δυο βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτίου και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ιδιαίτερα για τη κα Φωτίου οι σκιές πύκνωσαν πάνω από το εγχείρημα ιδιαίτερα μετά τη μοναχική παρουσία της στη συζήτηση της ολομέλειας. Ήταν η μόνη βουλευτής από την ομάδα Αχτσιόγλου που παρευρέθηκε στη συζήτηση στη βουλή για την Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου.

Σε έντονες σκέψεις να παραμείνει ή να αποχωρήσει από το κόμμα είχε μπει και η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ωστόσο μετά τη επίθεση στο πρόσωπό της από τον Παύλο Πολάκη και την πλήρη κάλυψη που του παρείχε ο κ. Κασσελάκης δεν φαίνεται να βρίσκει άλλο πρόσφορο πεδίο συνεννόησης με το νέο ηγετικό σχήμα και την κουλτούρα με τη οποία εμποτίζουν τα δυο αυτά πρόσωπα το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γραμμή με Τσακαλώτο

Τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τα στελέχη της Ομπρέλας που αποχώρησαν. Εξάλλου και η νέα ΚΟ θα βασίζεται και στις δικές τους ψήφους ενώ ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται ότι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη συγκρότηση της νέας ομάδας στη Βουλή.

Μαζί με τα εννιά στελέχη συντάσσονται και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές, οι οποίο είναι εκ των συνομιλητών του πρώην υπουργού Οικονομικών, με τον κ. Οζγκιούρ μάλιστα να είναι και μέλος της Ομπρέλας του κ. Τσακαλώτου.

Νέος φορέας

Σε αυτό το μήκος κύματος φαίνεται ότι εδράζονται και οι φήμες για άμεση συγκρότηση και νέου πολιτικού φορέα με τα στελέχη που αποχωρούν να έχουν έτοιμη και την πλατφόρμα της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας.

Ο χρόνος τρέχει για τα στελέχη που φεύγουν καθώς μπροστά τους έχουν ένα διπλό στόχο. Την αυτόνομη και οργανωμένη παρουσία τους απέναντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην μάχη του προϋπολογισμού, και σε δεύτερο χρόνο, αλλά ίσως με ακόμη μεγαλύτερη χρονική πίεση, την παρουσία τους στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πολιτική Γραμματεία -50%

Στην πρώτη δια ζώσης για τον κ. Κασσελάκη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που συγκαλείται εκτάκτως σήμερα, δεν θα παρευρίσκονται η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μετά την εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια με τα μισά έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι γεμάτα αντίστοιχη εικόνα αναμένεται να παρουσιάσει και η Πολιτική Γραμματεία με το 50% να λείπει από το όργανο.

Από τα 40 μέλη του κομματικού οργάνου αναμένεται να απουσιάζουν τα 17 – 9 της ομπρέλας και 8 της ομάδας Αχτσιόγλου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση