HomePost ItΝίκος Ανδρουλάκης: «Εγώ ζω στην Ελλάδα και εσείς στο Μονακό φαίνεται, κ.Μητσοτάκη»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Εγώ ζω στην Ελλάδα και εσείς στο Μονακό φαίνεται, κ.Μητσοτάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tι ακριβώς έθεσε ως ερωτήματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό:

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε κατά του φυσικού αερίου. Αν εξήγαγε αυτό το συμπέρασμα από την ομιλία μου, είναι λάθος. Εγώ μίλησα για εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Είναι ένα μεταβατικό καύσιμο που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στην ηλεκτροπαραγωγή η Ελλάδα έχει μία τεράστια εξάρτηση αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων.

Και δεν απαντήσατε, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη διαφορά μας, για ποιο λόγο οι Ίβηρες πήραν την εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα Πορτογάλοι και Ισπανοί να περνούν την ενεργειακή κρίση με χαμηλότερο κόστος. Δεν την πήρατε γιατί έχουμε από τις υψηλότερες εξαρτήσεις σε φυσικό αέριο.

Εμείς θέλουμε ΑΠΕ για τους πολλούς και όχι μόνο ΑΠΕ για ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και το φυσικό αέριο να είναι μεταβατικό καύσιμο, αλλά χαμηλής εξάρτησης στην ηλεκτροπαραγωγή.

Δεύτερο θέμα, φορολογικά. Είμαστε εμείς λαϊκιστές; Θέλουμε να είμαστε εμείς ευχάριστοι; Σε ποιους; Εμείς λέμε άμεσα να υπάρχει διασύνδεση των μηχανών με τα POS. Άρα, εμείς δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι, ούτε χαϊδεύουμε τους φοροφυγάδες. Εσείς είστε ευχάριστος στην εγχώρια ολιγαρχία, όταν έχετε ως 4,8 εκατομμύρια χωρίς φόρο τις γονικές παροχές σε κινητά και ακίνητα. Ποιους αφορά αυτό; Τη μεσαία τάξη; Τους ευάλωτους; Ποιους ευνοεί ο οριζόντιος φόρος 5% στα μερίσματα, για μετοχές 1, 2, 3 και 4 εκατομμύρια ευρώ; Ποιοι έχουν αυτήν τη δυνατότητα, κ. Μητσοτάκη; Όλοι οι Έλληνες έχουν τόσα εκατομμύρια μετοχές; Μάλλον, ζούμε σε άλλη χώρα. Εγώ ζω στην Ελλάδα και εσείς στο Μονακό.

Τώρα, όσον αφορά στο ζήτημα της ανθεκτικότητας. Μα, η ανθεκτικότητα δεν είναι μία λέξη που έχει να κάνει μόνο με την πολιτική προστασία και τις φυσικές καταστροφές. Η ανθεκτικότητα έχει να κάνει με το σύστημα υγείας, το σύστημα παιδείας, την οικονομία. Αυτός είναι ο όρος με τον οποίον προσεγγίζουν όλα τα κράτη τις παγκόσμιες αναταραχές για να θωρακίσουν τις κοινωνίες.

Τώρα, αν θέλετε να κάνουμε εννοιολογική συζήτηση περί ανθεκτικότητας της χώρας, με μεγάλη χαρά. Απλά τυγχάνει, όποτε η χώρα ήταν γυμνή σε παγκόσμιες αναταράξεις, να έχει προηγηθεί κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και μιας και αναφερθήκατε σήμερα στον κ. Γιαννίτση, κοιτάξτε στα μάτια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, διότι όλοι εσείς τότε ήσασταν απέναντι στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση