HomeΕΛΛΑΔΑΙσόβια στον Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα

Ισόβια στον Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη Νικολέτα

«Έβριζε εμένα και τον Μωάμεθ και νευρίασα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Πακιστανός για τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του, Νικολέτας, τον Αύγουστο του 2022 στο Περιστέρι.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον καταδικασθέντα και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η ανήλικη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με σημάδια από στραγγαλισμό. Οι υποψίες αμέσως είχαν πέσει στον φίλο της, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Όταν συνελήφθη είχε ομολογήσει το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι θόλωσε επειδή το κορίτσι πάνω σε καβγά είχε βρίσει τον Μωάμεθ.

Πήγαν να λιντσάρουν τον δράστη της δολοφονίας

Ο πατέρας και η αδελφή του άτυχου κοριτσιού επιχείρησαν να λιντσάρουν τον καθ’ ομολογίαν δράστη, την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα για να οδηγηθεί στα κρατητήρια. Αλλά και κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο χαροκαμένος πατέρας ξέσπασε φωνάζοντας στον κατηγορούμενο «μη με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή». Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα εκτός δικαστηρίων για να ηρεμήσει. Ακούστηκε να μονολογεί «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να τη χάσω με αυτόν τον τρόπο, να μου τη στραγγαλίσουν;».

Τι υποστήριξε ο 23χρονος στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι με την 17χρονη διατηρούσε σχέση επί 1,5 χρόνο, ήταν αγαπημένο ζευγάρι και εκείνος δεν τη ζήλευε. Ζούσαν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του θύματος στο Περιστέρι. Αιτία του μοιραίου καβγά ήταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η απόφασή του να φύγει στην Ιταλία, ενώ εκείνη του ζητούσε να βαπτιστεί χριστιανός.

«Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ.

Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω «κάτσε εκεί». Συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από τον λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;». Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι».

Πρόεδρος: Εσείς εκείνη την ώρα γιατί δεν ενημερώσατε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο;

Κατηγορούμενος: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρόεδρος: Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στον Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Πρόεδρος: Πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Την άλλη μέρα, από τον πατέρα μου. Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησε τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω.

Στη δίκη κατέθεσε ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος είπε πως από την πρώτη στιγμή είχε αντιρρήσεις για τον δεσμό της κόρης του. «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μην δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Η αδελφή της 17χρονης κλαίγοντας είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος ζήλευε το κορίτσι. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δύο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματά του. Μία εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μία εβδομάδα και θα τον χωρίσω»», είπε στην κατάθεσή της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση